Haberler

Orman Fakültesi ve Sağlık Yüksek Okulu'nda Mezuniyet Sevinci

Mezuniyet Sevinci Yaşayan Öğrencilere Seslenen Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu:"bu Gün İtibariyle Okulu Bitirdiniz, Ancak Şimdi Hayat Mektebine Girdiniz. Hepinize Yeni Hayat Okulunuzda Başarılar Diliyorum" Dedi.

Mezuniyet sevinci yaşayan öğrencilere seslenen Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu:”Bu gün itibariyle okulu bitirdiniz, ancak şimdi hayat mektebine girdiniz. Hepinize yeni hayat okulunuzda başarılar diliyorum” dedi.

Kafkas Üniversitesine bağlı Artvin Orman Fakültesi ve Sağlık Yüksek Okulu mezunları için ortaklaşa mezuniyet töreni düzenlendi.

Bu yıl Artvin Orman Fakültesi 11'nci, Artvin Sağlık Yüksekokulu da ilk mezunlarını verdi. 46'sı Artvin Orman Fakültesi'nden 52'si sağlık Yüksek Okulundan olmak üzere mezun olan toplam 98 öğrenci törenle diplomalarını aldı.

Artvin Çoruh Üniversitesi toplantı salonunda düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, “Okulu bitirdiniz ancak bu sizi fazla sevindirmesin, aslında okul bugün başlıyor. Elinizdeki diplomaların hiçbir anlamı yok, eğer okulun bugün başladığını düşünmüyorsanız. Çünkü bu eskiden bir şekilde, idare edebiliyorduk. Yani diplomalarımızı, dükkanlarımıza, muayenehanelerimize, bürolarımıza çerçeveletip asıyor, bir 10 yıl, 15 yıl idare edebiliyorduk. Ancak bugün dünyanın geldiği noktada, okul biterken bizim bilgilerimiz eskiyor. Çünkü öyle bir bilgi yarışı yaşıyor bugün dünya. Bilgiyi üretmek, bilgiyi temellük etmek, onu kendimize mal etmek ve kullanmak, tekrar üretmek. Bunun için insan hayatı sürekli bir imtihandır. Her gün yeni bir sınavdasınız, her gün yeni bir öğrenim aşamasındasınız. Şayet böyle düşünmezseniz mezun olduğunuz okulun inanın sizlere, ayaklarınıza pranga vurmaktan başka bir anlamı olmaz. Ben şurayı bitirdim, şura mezunuyum diye, inanın 10 gün idare edemezsiniz. Çünkü geldiğimiz dünyada ondan fazlasını istiyorlar. Sizlere bu yeni girdiğiniz hayat mektebinde, bugün başlıyorsunuz birinci sınıftan, yeni okulunuzda başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun diyorum. İnşallah önümüzdeki yıl burada Artvin Çoruh Üniversitesi'nin birinci sınıf öğrencilerine sesleneceğiz.” dedi.

Artvin Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cantürk Gümüş ise, önce velilere hitaben yaptığı konuşmasında,”Sayın veliler! Çok yüksek bir özveri sağlayarak bu gençlerin yetişmesine olanak sağladınız, onlara destek oldunuz. Ama onlar da sizin bu desteklerinizi boşa çıkarmadılar. Çok çalıştılar ve sizlere laik birer evlat olduklarını gösterdiler. Onların çok iyi yetiştiklerine emin olabilirsiniz. Burada bizler onlara özellikle kültür ve sanat alanlarında almaları gereken donanımlar yönünden çok iyi imkanlar sunamadık. Onlar zorluklar içerisinde okudular. Ama zorluklarla mücadele etmeyi öğrendiler. Bu gençlerle ne kadar öğünseniz azdır."şeklinde konuştu.

Öğretim elemanlarını da, büyük bir özveri ile gençleri ilim, irfan, etik ve çağdaş değerlerle donatarak meslek ve yaşama hazırladıkları için kutlayan Dekan Gümüş, mezunlara da şöyle seslendi:” Sizler dünyanın en güzel mesleğinin yeni fertlerisiniz. Her hangi bir Avrupa, Amerika Üniversitesi mezunlarından hiçbir farkınız yoktur. Bu sözlerimin boş bir övünme olmadığını pek yakında göreceksiniz ve bunu daima hatırlayacaksınız. Sizler bugünlere kendi çaba ve alın terinizle geldiniz. Geldiğiniz bu noktayla ne kadar öğünseniz, ne kadar gururlansanız hakkınızdır.”

Tören, okuldan mezun olan genç orman mühendisleri ile sağlık ordusuna katılan taze kan sağlıkçılara diplomalarının verilmesiyle son buldu.

Törene, Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Emin Özgün, Artvin Vali Yardımcıları Necmi Akman, Muzaffer Başıbüyük, Halil Avşar, Türkiye'nin Batum Başkonsolosu Kazım Çavuşoğlu ile Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Kemal Özkan, Artvin Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cantürk Gümüş, Artvin Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zafer Ölmez, Artvin İl Emniyet Müdür Vekili Erdin Katan, öğretim üyeleri ile öğrenci aileleri katıldı.

(ZA-İRT-Y)

11.06.2007 19:53 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title