Haberler

Orhan Pamuk Yeni Kitabını İmzaladı

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, "Şükür, son 15 yıllık gelişmeler bizi askeri darbelerden uzaklaştırdı ama tam da demokrasiye geldiğimiz ne yazık ki söylenemez" dedi.

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, "Şükür, son 15 yıllık gelişmeler bizi askeri darbelerden uzaklaştırdı ama tam da demokrasiye geldiğimiz ne yazık ki söylenemez" dedi.

Pamuk, Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan son romanı "Kırmızı Saçlı Kadın"ın imza günü için geldiği Başkent'te, okurlarından büyük ilgi gördü.

İmza günü etkinliğinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Pamuk, Ankara'da tüm çocukluğunun binalarının değiştiğini görmenin kendisine hem sevinç ve hem de keder verdiğini söyledi.

İstanbul'da da binaların yıkıldığını, kaba kaba yeni binaların yapıldığını, geçmişin kaybedildiğini belirten Pamuk, yeni romanında biraz da bu konulara değinirken, baba-oğul ilişkisi, medeniyetler üzerinden otorite ve birey olma, kimlik kurma, isyan etme, özgürlük ve sorumluluk duygularına yer verdiğini kaydetti.

Pamuk, temel olarak son kitabının bir yetişme ve büyüme romanı olduğunu söyledi.

"Son 15 yıllık gelişmeler bizi askeri darbelerden uzaklaştırdı"

Bugün 12 Mart askeri darbesinin yıl dönümü olduğunu hatırlatan Pamuk, her türlü askeri darbeye karşı olduğunu ifade etti.

Yazar Pamuk, "Şükür, son 15 yıllık gelişmeler bizi askeri darbelerden uzaklaştırdı ama tam da demokrasiye geldiğimiz ne yazık ki söylenemez. Gazetelerin kapatılmasına, hukuk hileleriyle gazetelerin, yazarların yazma özgürlüklerinin elinden alınmasına karşıyım. Şimdi öyle anlaşılıyor ki sırada milletvekillerimizi susturma, onları parlamentodan uzaklaştırma hesapları var. Sakın ha böyle bir şey yapmayalım. Milletvekillerinin milletvekilliğini düşürmeye iktidar partisinden milletvekilleri ve düşünürler de karşı. Bunu yapmak geri dönüşsüz bir hataya doğru gitmek olur" değerlendirmesinde bulundu.

Bugün tüm dünyanın Türkiye'ye ilgi duyduğuna dikkat çeken Pamuk, "Fakat duydukları ilgi ne yazık ki demokrasimize değil. Bizden yalnızca 'Avrupa'ya Asyalıları, Müslümanları sokmayın' diye filtre olmamız isteniyor. Çünkü kendi demokrasimizi bile tam anlamıyla kuramıyoruz. Evet, bir seçim demokrasimiz var ama bir düşünce özgürlüğü, serbest konuşma, milletvekillerinin, köşe yazarlarının söylediklerinden dolayı tehdit edilmediği bir demokrasi de istiyoruz. Türkiye bunu fazlasıyla hak ediyor. Bakın burada ne kadar çok kitap okuyan, düşünen, araştıran insan var. Bunların hepsini susturamazsınız. Kitap okuma, düşünme ve özgürlük Türkiye'ye bir gün, en sonunda gelecek" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Yapı Kredi Yayınları Orhan Pamuk Türkiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title