Haberler

Orhan Bursalı kimdir? Orhan Bursalı nereli, kaç yaşında? Orhan Bursalı hayatı ve biyografisi!

Güncelleme:

Televizyonda Bilim Dünyası, Bilim Gündemi ve Bilim Dosyası adlı 100'e yakın program sunan Orhan Bursalı kimdir? Bursa'da doğan Türk gazeteci, köşe yazarı olan Orhan Bursalı kaç yaşında, nereli? Orhan Bursalı hayatı ve biyografisi nedir? Orhan Bursalı kitapları nedir?

Orhan Bursalı kimdir? sorularının yanıtı merak ediliyor. Televizyonda Bilim Dünyası, Bilim Gündemi ve Bilim Dosyası adlı 100'e yakın program sunan Orhan Bursalı kimdir? Cumhuriyet gazetesinin Cuma günleri yayınlanan Bilim ve Teknoloji ekini yönetmekte ve bu ekte bilimsel içerikli yazılar yazmaktadır. Aynı zamanda Pazartesi, Perşembe ve Pazar günleri Cumhuriyet gazetesindeki Bilim ve Siyaset başlıklı köşesinde yazmaktadır. Bursa'da doğan Türk gazeteci, köşe yazarı olan Orhan Bursalı kaç yaşında, nereli? Orhan Bursalı hayatı ve biyografisi nedir? Orhan Bursalı kitapları nedir? İşte detaylar haberimizde...

ORHAN BURSALI KİMDİR?

Orhan Bursalı (d. 1947, Rize, ama aslen Zonguldak), Türk gazeteci, köşe yazarı. Bilim ve teknoloji politikaları, bilgi toplumu, dış politika, siyaset ve toplum konularında yazılar yazar. Aynı zamanda Pazar, Pazartesi, Salı ve Perşembe günleri Cumhuriyet gazetesindeki Bilim ve Siyaset başlıklı köşesinde yazmaktadır.

Berlin Özgür Üniversitesi'nde siyaset bilimi okumuştur. Cumhuriyet gazetesinin Cuma günleri yayınlanan Bilim ve Teknoloji ekini yönetmekte ve bu ekte bilimsel içerikli yazılar yazmaktadır. Aynı zamanda Pazartesi, Perşembe ve Pazar günleri Cumhuriyet gazetesindeki Bilim ve Siyaset başlıklı köşesinde yazmaktadır.

Televizyonda Bilim Dünyası, Bilim Gündemi ve Bilim Dosyası adlı 100'e yakın program hazırladı ve sundu.

KİTAPLARI

Yarınına Koşan Bilim: Bir XX. Yüzyıl Takvimi, editör, Yapı Kredi Y., 1993

"Türban: Kadın Sorunu mu, Erkek Sorunu mu?"2008 Cumhuriyet Kitapları

"Bilgi Toplumu Sınıfı, Dünya ve İktidar Sorunu", Türkiye Bilimler Akademisi yayını, Mayıs 2009

"Bilim, Toplum ve Insana Bakış", Cumhuriyet Kitapları, Eylül 2009

Ulus Yıkıcılığı Zamanları, Cumhuriyet Kitapları, Eylül 2010

Uluslararası Göstergelerle Türkiye Röntgeni: 10 Yıldır AKP, Cumhuriyet Kitapları, Kasım 2011

"Ulus Yıkıcılığı Zamanları, genişletilmiş ikinci baskı, güncel inceleme, Cumhuriyet Kitapları, Kasım 2012

Hey Türkiye Nasılsın? Sayılar, rakamlar, olgular, yorumlar ve uluslararası göstergelerle bir ülke fotoğrafı, 1. Baskı Kasım 2013, kısmen yenilenmiş 2. Baskı Aralık 2013, Cumhuriyet Kitapları

"Çatışmanın Anatomisi" RTE-Gülen çatışmasının 5 yıl önce saptanan ve adım adım izlenen serüveni ve Cemaat üzerine değerlendirmeler,337 sayfa, Kırmızı Kedi yayını, Kasım 2014

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Orhan Bursalı Bursa Gündem Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title