Haberler

Ordu: Velilerin Elverişsiz Bina Tepkisi

Ordu'nun Çatalpınar İlçesi'ne Bağlı Gündoğdu Köyü'nde Veliler, Çocuklarının Eğitime Elverişsiz Bir Binada Eğitim Gördüklerini Belirterek, Halen Bir Okul Yapılmamasına Tepki Gösterdi.

Ordu'nun Çatalpınar İlçesi'ne bağlı Gündoğdu Köyü'nde veliler, çocuklarının eğitime elverişsiz bir binada eğitim gördüklerini belirterek, halen bir okul yapılmamasına tepki gösterdi.

Yıkılmak üzere olan lojmanı, bozuk tuvaletleri ve çirkin bir bina yapısıyla dikkat çeken Gündoğdu Köyü İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören öğrencilerin velileri, çocuklarının bu şartlarda sağlıklı bir eğitim alamadığını söyledi. Velilerden Mehmet Çelik, yeni okul binası yapılması için 4 sene önce siyasiler tarafından kendilerine söz verildiğini belirterek, "Buraya son olarak 3 derslikli okul yapılmasına karar verildi. Kanunda 3 derslikli okul var mı? Yetkililere sormak istiyoruz. Böyle bir yerde çocuklarımızın eğitim gördüğüne inanamıyoruz. Gelen öğretmenler buradan kaçıyor. Lojman yok, tuvalet yok. Lojman olmadığı için öğretmenler Çatalpınar'a gidip geliyorlar. Siyasiler bize okul yapılması için söz verdi. Bu zamana kadar sözlerini yerine getirmediler" dedi.

Halit Ergül isimli öğrenci velisi ise, okullarının 1967 yılında yapıldığını ifade ederek, "Bizi hala oyalamaktalar. Okulumuzun tuvaleti olmadığı için öğrenciler ihtiyacı geldiğinde 500 metre uzaklıktaki camiye giderek ihtiyaç gideriyorlar" diye konuştu.

Velilerden Adem Yaman da, "Siyasilerin çocukları ne şartlarda eğitim görüyorsa biz de çocuklarımızın aynı şartlarda eğitim görmelerini istiyoruz. Kaymakam, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, siyasiler akşam yattıklarında rahat uyuyabiliyorlar mı merak ediyoruz" dedi.

Okulun eğitime elverişsiz olduğunun farkında olduklarını söyleyen Çatalpınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kuzu, "Bu okulun 6-7 ve 8. sınıfları 3 kilometre mesafedeki Keçili'ye taşınıyor. 4. ve 5. sınıfları da taşıyacağız, ancak Keçeli'de şu anda derslik sıkıntısı var. Gündoğdu Köyü için 100 bin YTL para geldi. 2007 yılında bu köye 3 derslikli bir okul yapılacak. Gelen para geri gitmesin diye parayı Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne aktardık" şeklinde konuştu.

Okulda 70 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title