Haberler

Ordu: Ordu'da Okul Servisi Sürücüleri Uyarıldı

Ordu'nun Fatsa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Atilla Yiğit, Taşımalı Eğitim Nedeniyle Öğrenci Taşıyan Okul Servisi Sürücülerini Sivil Yolcu Alamayacakları Konusunda Uyardı.

Ordu'nun Fatsa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Atilla Yiğit, taşımalı eğitim nedeniyle öğrenci taşıyan okul servisi sürücülerini sivil yolcu alamayacakları konusunda uyardı.

Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafikten Sorumlu Başkomiser Celal Yılmaz ve İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı Trafik Şube Sorumlusu Jandarma Astsubay Mehmet Özcan da hazır bulunduğu toplantıda konuşan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Atilla Yiğit, araçlarında öğrenci taşırken sivil yolcu alan sürücülere sert uyarılarda bulundu. Yiğit, "Tespit ettiğimiz sürücüye günlük yevmiyenin 6 katı ceza kesilecek. Şoförler belki de insanları kıramadığı ve yakın komşusu diye aracına alıyor. Kanun ve yönetmelik bize ne diyorsa biz uygulamak zorundayız. Bu görevinizi tam ve layıkıyla yapmanızı istiyoruz. Taşıma başlı başına bir sektör işi. Taşımayı yaparken öğrencilerimizin rahat huzur içersinde okula gidip gelmesi gerekiyor. Öğrencilerimiz koltuklarında rahat oturacaklar. Çocuklar şoförlerin hal ve hareketlerinden etkilenmektedir. Çocuklar teyp kasetine benzer. Büyüklerin konuştuklarını teyp gibi çeker. Bu sebeple şoförler kılık kıyafetiyle ve davranışlarıyla öğrencilere örnek olacak ve araçlarına sivil yolcu almayacaklar" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne öğrenci velilerinden bugüne kadar birçok defa telefonlarla ihbarlar geldiğini ifade eden Yiğit, "Ama biz bu ihbarları bugüne kadar dikkate almadık. Bundan sonra ihbarlar işleme konacak. Bizim yetkimiz kadar İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı'nın kolluk kuvvetleri de taşımalı araçlara müdahale konusunda yetkilidir. Şoförlerimiz evinde çocuklarına nasıl davranıyorsa servis araçlarında da çocuklara öyle davranmalıdır. Bundan sonra denetimlerimiz çok sık olacaktır. Tek taraflı imza atmak suretiyle ihalenin feshine karar vereceğiz. Biz bu kararı aldık. 17 tane taşıma merkezimiz var. Fatsa sınırlarında 95 ilköğretim okulumuz 133 araçla taşınıyor. Toplam 2 bin 560 öğrencimiz taşınıyor. Taşıma merkezlerimizin 14 tanesi ilçe merkezimizde, 3 tanesi de Perşembe ve Çatalpınar ilçelerinde. Araçlarımız 585 kilometre yol yapıyor. Gidiş gelişte bu bin 170 kilometre oluyor. 133 aracın günlük maliyeti 6 bin 118 YTL, yıllık maliyeti ise 1 milyon 147 bin YTL. Müdürlüğümüzden bu zamana kadar hiç kimsenin alacağı kalmadı. Şoförlerimiz bunu bir sektör olarak görmeli ve kanun ve yönetmeliklere uymalı" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title