Haberler

Ordu'dan Et ve Et Ürünleri Tebliği'ne Tepki

Ordu Kasaplar ve Celepler Derneği Başkanı Mehmet Gülmez, Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği'nde yapılan değişiklikle kasaplarda ambalajsız et, köfte ve sucuk satışının yasaklanmasının kabul edilebilir olmadığını söyledi.

Ordu Kasaplar ve Celepler Derneği Başkanı Mehmet Gülmez, Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği'nde yapılan değişiklikle kasaplarda ambalajsız et, köfte ve sucuk satışının yasaklanmasının kabul edilebilir olmadığını söyledi.

Gülmez, yaptığı açıklamada, Et ve Et Ürünleri Tebliği'nde yapılan değişikliğe göre, kasapların köfteden dökme tavuğa kadar birçok ürünü satamayacağını ve kasap mesleğinin son bulacağını belirtti.

Karadeniz halkının kasap köftesini sevdiğini söyleyen Gülmez, " Karadeniz Bölgesi'nde ismini bulunduğu yerden alan birçok köfte var. Et ve et ürünleri üzerine Karadeniz'de ciddi bir pazar yok. Zaten Karadeniz Bölgesi'nde hayvancılık bitti. Bu yeni düzenleme kasaplık mesleğini kökünden bitirecek" dedi.

Düzenlemenin kendilerine her alanda kısıtlamalar getirdiğini ifade eden Gülmez, şöyle konuştu:

"Yeni düzenleme ile kasap, süpermarket perakende işletmelerde parça kanatlı etlerinin dökme olarak satışı yasaklanıyor. Kanatlı etleri, bu işletmeler sadece hazır ambalajlı olarak piyasaya arz edilebilecek. Bundan sonra kasap, market, perakende işletmelerde fermente sucuk, pastırma, köfte gibi et ürünleri üretilemeyecek. Aynı şekilde bu işletmelerde önceden çekilmiş ve paketlenmiş günlük kıyma da satılamayacak. Bu düzenlemeyle büyük firmalar daha çok kazanacak. Bizim gibi ufak işletmeler ise yok olup gidecek."

Vatandaşların kasap köftesini ve sucuğunu sevdiğini söyleyen Gülmez, şunları kaydetti:

"Düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi ama Karadeniz'de tüketici her zaman kasap sucuk ve kasap köfte talep ediyor. Bunun nedeni ise daha lezzetli ve kaliteli olması. Tüketici sanayi üretimini istemiyor. Müşterinin talebine kimse engel olamaz. Biz sonuna kadar bu ürünleri üretmeye devam edeceğiz. Müşteri benden ne istiyorsa onu yapmak zorundayım. Bizler etlerimizi zaten günlük olarak kesiyoruz ya da satın alıyoruz. 'Parçalı etler ambalajlı bir şekilde satılacak' diyor. Peki biz bunları nasıl ambalajlayacağız. Müşteri hangi eti isterse ya da kaç gram isterse ona göre satış yapıyoruz. Parçalı etlerimizi ambalajlayacak bir yerimiz maalesef yok."

Kaynak: AA / Yerel

Karadeniz Bölgesi Mehmet Gülmez Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title