Haberler

Ordu'da 479 Köyün 402'si Ulaşıma Kapalı

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, kar yağışından dolayı 402 köy, 308 mahalle ve 29 belde yolunun kapalı olduğunu söyledi.

Ordu Valisi Çiftçi düzenlediği basın toplantısında, Ordu il genelinde bugün bütün okullarının tatil olduğunu açıkladı. Çiftçi, "19 ilçemizde dün itibariyle Fatsa ve Ünye merkezleri hariç bütün il genelinde okullarımızı tatil etmiştik. Gece kar yağması ve buzlanmanın artmasından dolayı bu sabah itibariyle Ünye ve Fatsa'da da okullar tatil edildi. Kar yağışı ciddi manada devam ediyor. Bir taraftan yollar açılıyor bir taraftan da yağdığı zaman yollar kapanıyor. Bu sabah itibariyle 402 köy, 308 mahalle ve 29 belde yolu kapalı" dedi.

Kapalı ana arter yolları ile ilgili bilgi veren Vali Çiftçi, "Bir de bazı ana arterlerde de kapalı noktalarımız var. Bunlar merkez- saraycık, Merkez-Kabadüz, Aybastı-Gököy, Aybastı- Reşadiye, Aybastı- Fatsa arası, Çaybaşı-Tekkiraz, Çaybaşı-İlküvez, Çaybaşı- Ünye arası, Göklköy, Aybastı, Mesudiye, Kabataş ve Gürgentepe yolları, Gürgentepe-Çamaş, Gürgentepe-Ilıca, İkizce-Yoğunoluk, Kabadüz-Ordu, Korgan-Niksar, Kumru-Niksar, Kumru-Korgan, Topçam Dereyolu, Yeşilce-Mesudiye, Ulubey-Sarpdere, Çatalarmut-Gümüşköy arası yollarımız kapalı" diye konuştu.

"KİRALAMA VE TAKVİYE YOLUNA GİDİLDİ"

Karla mücadelenin bütün hızıyla devam ettiğini kaydeden Vali Çiftçi, "Ana yolla ilgili Karayollarına bağlı ekipler şuan itibariyle 16 farklı noktada karla müdahale ediliyor. Ekiplerimiz 16 araç ile çalışıyor. O araçların bir kısmı yeterli gelmedi. Bunun için müteahhitlerden kiralama yöntemi ile araç takviyesi alındı. Çevre illerden de araç takviyesi istendi. Şu anda Tokat ve farklı noktalardan yolların açılması ile ilgili araç takviyesi geliyor. Köy yollarında da 102 araç ile 76 ayrı ekip ile birlikte müdahale ediliyor. Bununla ilgili de kiralama ve takviye yoluna gidildi. En geç eğer bugün kar yağışı kesilirse en geç Cuma-Cumartesi bütün yollar açılmış olacaktır" şeklinde konuştu.

"ÇAMAŞTA 4 KİŞİ MAHSUR KALDI"

"Bizim iki tane kar yağışı dolayısıyla vakamız var" diyen Vali Çiftçi, "Bir tanesi Ünye'de ölümlü bir trafik kazası meydana geldi. Bir tanesi de Çamaş ilçemizde 4 kardeşimiz kardan mahsur kaldılar. Onu da ekiplerimiz kurtardı. Bu hava şartlarında seyahate çıkacak arkadaşların dikkatli olmalarını arzu ediyorum" açıklamasında bulundu.

Öte yandan Ordu il genelinde 16 beldede 112 köy ve 90 mahallede elektrik kesintisi yaşanıyor - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kenan Çiftçi Ünye Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title