Haberler

Önümüzdeki 3 gün boyunca etkili olacak çöl tozları için koronavirüs uyarısı: Sakın dışarı çıkmayın

Güncelleme:

Anadolu'da 3 gün boyunca etkili olacak çöl tozlarının koronavirüsün yayılımı için gerekli doğal ortamı sağlayacağına ve günlük vaka sayılarını artırabileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Saydam, "Çok ciddi uyarı yapıyorum. Her yerde havada bulut varsa ve uzak mesafeler sanki sis varmış gibi görünüyorsa dışarı çıkmayın" dedi.

Afrika'da 9 milyon kilometrekarelik Sahra Çölü üzerinden esen rüzgar, yılın bazı dönemlerinde Asya, Afrika ve Avrupa kıtalarına toz bulutları getiriyor. En son Mayıs ayında üç gün etkili olan Sahra tozlarının yine önümüzdeki 3 gün boyunca Anadolu'da da etkili olacağı öğrenildi. Çöl tozlarının havadaki bakteri ve virüslerle birlikte Kovid-19 hastalığını yayabileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Cemal Saydam, bu konuda uyarılarda bulundu.

"ÇOK CİDDİ UYARI YAPIYORUM"

Hacettepe Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Saydam, "Çok ciddi uyarı yapıyorum. Sahra Çölü'nden çok yoğun toz çıkışı bekliyoruz. Toz ve bulutlu hava bugün (pazar), Trakya, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de etkili olacak. Yani virüsün yayılımı için gerekli olan canlı organizmalar havada çok yoğun olacak. Taşıyıcıların etrafa saçabileceği virüs, çok uzaklara taşınabilir. Bugün özellikle batı bölgelerinde her yerde havada bulut varsa ve uzak mesafeler sanki sis varmış gibi görünüyorsa dışarı çıkmayın. Hatta pencere bile açmayın" dedi.

"ARALIK AYI TÜM AVRUPA İÇİN YENİ BİR KAOS OLABİLİR"

Toz taşınımının gelecek hafta da devam edeceğini belirten Prof. Dr. Saydam, "Günlük vaka artışları tahminden çok fazla artabilir. Kontrolümüz dışında gelişen bu olumsuz koşullara karşı her vatandaş korunmalı. Kış nedeniyle doğal atmosferik süreçlerle artacak Sahra tozu taşınımı sadece bizi değil Avrupa'yı da etkiliyor. Aralık ayı tüm Avrupa için maalesef yeni bir kaos olabilir. Çöl tozlarından faydalanın dediğimiz günler yaşamıyoruz. Mart ayından beri uydu aracılığıyla takip ettiğim çöl tozları 6-7 günde etkisini gösterebilir. 2 Kasım'da İsviçre'de yaşanan çöl tozunun ardından vaka sayıları artmıştı" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cemal Saydam Sahra Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (12)

Kemal:

Artik yetti yahu. . . . Her firsatta corona corona. Insanlari korkutup durmayin bu sacma hastalikla. Bu vatan icin canini veren insanlari fazla sIktIniz. Sokakta ceza yazarsiniz, cevirirsiniz. Siz bu insanlarin düsmanimisiniz?

26
123
yanıtYanıtla
Misafir:

Aynen, bıktık artık korona lafindan,yeter artık.bircogumuzu evlerimize mahkum ettiniz.neymiş efendim Koronadan koruyorlarmiş.birakin artık.herkes kendisi korunsun.yasaklar kalksın.hic kimse eceli gelmeden zaten ölmeyecek

yanıt5
yanıt131
müslüman muhalif''ten misafir''e cevap:

acilde çalışan bir hekimim. ölen çoğu kişinin yakını bir suçlu arıyor, eceli geldi de öldü diyen kaç kişi var? vurulup cinayete kurban giden bile doktora saldırabiliyor getirdiğimde canlıydı siz kurtar/a/madınız diyerek. . . eee sizin yakınınız korona''dan ölse suçlu aramayacaksanız, bulaştırdığınız kişiler yoğun bakımlarımız doldu, yer açılana kadar sedyede beklemek zorundasınız deyince acil hekimine ya da diğer sağlık personeline saldırmayacaksa, eceli geldi öldü dediğimizle yetinecekse tamam. . .

yanıt1
yanıt0
Yazik:

Senin gibi davranan hatta anlamayan anlamak istemeyen acikcasi kafasi basmayan dangalaklar yuzunden bu hastalik bulaş oluyor.Ve insanlar hastalanip oluyor.Senin gibi insanlar hani vatanini milletini satan vatan hainleri vardir savas meydaninda işte buda bir savaş dunyada pandemi anlamazsin belki olumcul salgin hastalik savaşi ıste senin gibilerde inanmayan inanmamaya gayret gosteren kurallara uymayan vatan haini gibi oluyor diye dusunuyorum.

yanıt0
yanıt0
bişşi olmaz:

bişi olmaz hoca aşı geldi ya haberin yok mu

13
35
yanıtYanıtla
Yahya:

Yani ''çöl tozlarının koronavirüsün yayılımı için gerekli doğal ortamı sağlıyor. ''

yanıt3
yanıt0
....:

devlet önlem almasa önlem almadi dersiniz ! önlem alındığı zamanda yeter artık diyorsunuz bu kadar cehalet olmaz ya tabiki uyarılacağız kaç bin insan öldü ölmeye de devam ediyor insanlar tınlamadıkça devam edecek! Evet yeter ama insanların umursamaz tavırları yeter . Polisler tabiki ceza yazacak çünkü ceza caydırıcıdır zaten cezadan başka bir şey anlamayan bir toplum olduk lütfen artık bu hastalığa dikkat edelim de bitsin

32
8
yanıtYanıtla
MANTIK EKSİKLİĞİ:

TOZ BULUTU GELİYORSA DIŞARI ÇIKMASANIZDA EVE HAVA GİRİYOR YİNE BULAŞIR DEĞİŞMEZ QWEV:qwEQWEVQW

2
1
yanıtYanıtla
osmanlı torunu:

Ekrem başkan oldu böyle oldu

0
2
yanıtYanıtla
Gihn:

sana bir küfür ederim dünya yaratılalı kimse böyle küfretmemiştir

yanıt0
yanıt0
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title