Haberler

"Ön Koşullar Yerine Getirilirse Duvarı Yıkmaya Hazırız"

Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Tasos Papadopulos, "Vatandaşların Güvenli Geçiş Yapabilmesi İçin Gerekli Olan Ön Koşulların Yerine Getirilmesi Durumunda, Ledra Caddesi Barikatında (Lokmacı Barikatı) Bulunan Duvarı 24 Saat İçerisinde Yıkmaya Hazır Olduklarını" Söyledi.

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos, "vatandaşların güvenli geçiş yapabilmesi için gerekli olan ön koşulların yerine getirilmesi durumunda, Ledra Caddesi barikatında (Lokmacı barikatı) bulunan duvarı 24 saat içerisinde yıkmaya hazır olduklarını" söyledi.

Rum basınına göre, Papadopulos, Baf'ta bir etkinlikte yaptığı açıklamada, "Lokmacı köprüsünün yıkılmasının geçişin açılması için bir adım olduğunu" ifade etti.

Rum tarafının, söz konusu geçişin açılması için ön koşullarını Aralık 2005'te yazılı olarak sunduğunu kaydeden Papadopulos, bu ön koşulları, "bölgedeki askerin çekilmesi, mayınların ve tehlikeli maddelerin temizlenmesi, her iki taraftaki tehlikeli binaların tamiri" olarak sıraladı.

Rum hükümetinin ortaklarından sosyalist KS EDEK partisinin başkanı Yannakis Omiru da Lokmacı barikatı olarak bilinen Ledra Caddesi'nin (Uzun Yol) açılmasıyla ilgili gelişmelerin, iki ayrı devlet imajı yarattığını söyledi.

Omiru, "Türk askerinin çekilmemesi, mayınların temizlenmemesi ve eski binaların yıkılmaması halinde Rum tarafının söz konusu bölgedeki mevzinin taşınmasını kabul etmemesi" gerektiğini ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title