Haberler

Ömer Seyfettin Hikaye Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

"Türk Dünyası Ömer Seyfettin Hikaye Yarışması" Ödülleri Sahiplerini Buldu.

''Türk Dünyası Ömer Seyfettin Hikaye Yarışması'' ödülleri sahiplerini buldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk Edebiyatı Vakfı ve Edebiyat Cemiyetinin iş birliğiyle gerçekleştirilen ''2006 Türk Dünyası Ömer Seyfettin Hikaye Yarışması'' ödül töreni, Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı.

Törenin açılışında konuşan Türk Edebiyatı Vakfı ve Edebiyat Cemiyeti Başkanı Servet Kabaklı, bu yıl 11'incisi düzenlenen yarışmaya yurt içi ve yurt dışından 600 civarında hikaye geldiğini ve seçici kurulun bunlar arasından 10'unu ödüle layık gördüğünü söyledi.

Yarışma kapsamında Ayşe Çokçevik ''Hayat'' adlı hiyayesiyle birinci, Veysi Atıcı ''Hasara Uğrar mı Zaman'' ile ikinci, Hasan Ildız ise ''Sürgün'' ile üçüncü oldu.

İlksen Dinçer Baş, ''Kekik ile Horoz'', Şener Şükrü Yiğitler ''Çekirdek'', Aytaç Dalgalıdere ''Kaf'', Murad Ertaylan ''Evim, Güzel Evim'', Mehmet Fatih Mülayim ''Susuz Pamuk'', Sultanova Ağanise Alikara Kızı ''Bir Avuç Toprak'' ve Koray Avcı Çakman da ''Münire Hanımın İncitaneleri'' adlı hikayeleriyle özendirme ödülüne layık görüldü.

Törende, birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye 1000 ve özendirme ödülü kazananlara da 500 YTL ödül ile birer plaket sunuldu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title