Haberler

Okuyarak Evlenmekten Kurtuldular

Düzce'nin Yığılca İlçesi'nde 'Haydi Kızlar Okula' Kampanyası 40 Kızın Liseye Gitmesini Sağladı. Küçük Yaşta Evlenmek Yerine Liseye Devam Eden Kızlar Düzce'de Yatılı Eğitim Görüyor.

DÜZCE'nin Yığılca İlçesi'nde 'Haydi Kızlar Okula' kampanyası 40 kızın liseye gitmesini sağladı. Küçük yaşta evlenmek yerine liseye devam eden kızlar Düzce'de yatılı eğitim görüyor.

Yığılca Kaymakamlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çalışmaları ile ilköğretimi tamamlayan 40 kız öğrenci tespit edildi. Okuma imkanları olmayan 40 kızın liseye devam etmesi için çalışma başlatıldı. 40 kız öğrenci Düzce'ye getirilerek, Atatürk Lisesi'ne kayıtları yapıldı. Yatılı eğitim gören kızlar, şimdi eğitimlerini tamamlayarak meslek sahibi olmanın hayallerini kuruyor.

Kendilerini şanslı gördüklerini söyleyen kızlar, ''Bizim elimizden tutuldu ve okuma şansı verildi. Bizim yaşımızdaki birçok arkadaşımız şuan evlilik hazırlığı yapıyor. Eğer bizler bu okula yerleştirilmeseydik sonumuz o arkadaşlarımız gibi olacaktı'' dedi.

Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Osman Akova, ''Bunlar benim çocuklarım gibiler. Onlara çok iyi imkanlar sağladığımız için çok mutluyum. Eğer bu çocuklarımız bugün burada eğitim görmüyor olsaydı, belki de bir çoğu nişanlı olup, evlilik hazırlığı yapıyor olacaktı. Bu Yığılca'nın özellikle dağ köylerinin kaderi. Biz bu konuda çalışmalarımızı arttırarak sürdürüp, bu şekilde okumak isteyen kızlarımızı okutacağız'' diye konuştu.

Hasan KAYA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title