Haberler

Okulların açılmasına sayılı gün kaldı! Prof. Dr. Mehmet Ceyhan en riskli yaş grubuna dikkat çekti

Güncelleme:

Okulların açılmasına sayılı günler kalmışken Prof. Dr. Mehmet Ceyhan; koronavirüsü bulaştırma riski en yüksek grubun 10-19 yaş olduğuna dikkat çekerek okullarda alınması gereken tedbirleri anlattı.

Kurban bayramı tatili ile birlikte artan koronavirüs vaka sayılarını değerlendiren Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, önümüzdeki 14 günün kurallara uyulması açısından önemli olduğunu ifade etti. Şimdi gözler 31 Ağustos'ta açılacak okullardayken Ceyhan, bulaşma riskinin en yüksek olduğu grubun 10-19 yaş arasındaki çocuk ve gençler olduğunu ifade etti.

RİSKLİ YAŞ GRUBU

Karar'da yer alan habere göre, bulaşma riski en yüksek grubun 10-19 yaş olduğunu belirten Prof. Dr. Mehmet Ceyhan "Belirti göstermemesi dezavantaj. Okuldan dönüşte evde yaşlıya bulaştırabilir" uyarısında bulundu. Okulda 1 metre sosyal mesafenin yetersiz olduğunu söyleyen Ceyhan, bunun 2 metre olması gerektiğini belirtti. Ceyhan"Sınıfa giriş çıkışlar çok iyi kontrol edilmeli. Bu da ikiye, üçe bölerek olur. Bu durumda çalışan ailelerin durumu belirsizleşiyor" dedi.

"ÇALIŞAN ANNE VE BABA AÇISINDAN ZOR"

Bilim Kurulu üyesi Prof. Ceyhan açıklanan tarih için erken denilemeyeceğini tablonun daha iyi olacağının garantisinin olmadığını belirterek, "Okulların açılması en zor karar. Virüsün mutasyon riski var. Bir dönem ara verilmesi de çok zor. Çocukları evde bırakacak olan çalışan anne ve baba açısından o da zor. Üzerine çok çalışılması gereken bir konu" şeklinde konuştu.

"OKULLARIN AÇILMASI EN ZOR VERİLEN KARAR"

Ceyhan "Okullardaki dezavantaj bulaşan çocukların çoğu hafif ve belirtisiz geçirdiği için farkına varamıyorsunuz. O çocuk evde daha riskli ağır seyredebilecek, yaşı yüksek, kronik hastalığı olan birine bulaştırdığı zaman anlayabiliyorsunuz bu da tedbir almanızı geciktiriyor. Hangi okul olduğunu bulup tedbir aldığınızda bulaşın üzerinden ay geçmiş oluyor. O yüzden okulların açılması her ülkede en zor karar verilen konulardan biri. Bir ülkede salgın başladığında ilk kapatılan yerlerden biri okul oluyor. Türkiye'yi düşünürseniz 18 milyon kişiden bahsediyoruz. Bunları kontrol etmek kolay değil" dedi.

"2 METRE MESAFE KURALI GEREKLİ"

Okullar açıldığında sınıflarda alınması gereken tedbirlere de değinen Bilim Kurulu üyesi, karma eğitimden söz edildiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Belli tedbirler alınacaktır ancak bu tedbirleri almak da kolay değil. Sayın Milli Eğitim Bakanının konuşmalarından anladığım kadarıyla karma eğitim uygulanacak gibi görünüyor. Bilim Kurulu önerilerinde 1 metre bir mesafeden bahsediliyor. Bu hiç güvenli olmayan bir mesafe. 1.5 metreden aşağısı tehlikeli. Hele de bir de çocuk maskesini çıkaracaksa bu mesafenin 2 metre olması lazım. Sınıfların çok iyi bir şekilde havalandırılması lazım. Giriş çıkışların çok iyi bir şekilde kontrol edilmesi lazım. Bu da ancak sınıfları ikiye, üçe bölerek karma eğitimde bir kısmı internetten bir kısmı okulda yüz yüze yapılabilir. Birçok zorluğu olan ve karar vermekte zorlanılan bir konu. Şu anda dünyada ülkelerin tartıştığı konular arasında birinci sırada."

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Mehmet Ceyhan Ceyhan Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (33)

Leke:

Açın okulları.çocuklar eğitimden uzak kalmamalı.evde çocukların psikolojisi bozuldu

15
24
yanıtYanıtla
SEZGİN:

çocuklara ne tedbiri alacaksınız çocuk bu koşacak oynacacak istediğiniz kadar sosyal mesafeden bahsedin

31
4
yanıtYanıtla
atamert:

açmayın uzaktan eğitim ile devam edildin çocuk bunlar normalde öğretmenler yetişemiyordu ne önlem alırsanız alın en çok bulaş riski okullarda yapmayın en azından bi aşı veya önlem alınana kadar bulaşı en aza indirelim

23
9
yanıtYanıtla
Mert ÖREN:

Bir sene daha Uzaktan eğitime devam edilmelidir. Yoksa işin ucu faciaya dönüşebilir. Virüsü en çok yayan kişiler yirmi yaş altı gençler.

24
7
yanıtYanıtla
Bülent:

Merak ediyorum ne işle meşkulsun.çocuğun var mi.yoksa bekar öğretmen misin.ya da yeni evli hanım da öğretmen ohh vur patlasın çal oynasın seninki

yanıt6
yanıt2
Yorum sahibi:

Kardesim bir turlu anlamiyorum evet okullar da risk fakat etrafta,haberlerde ve sosyal medyada gordukelrimiz ne acaba ?tatile ,alisverise,piknige ,plaj kuyruklarina gitmediler mi?heryerde maskesiz insanlari ve icice girmis kalabaliklari gormedik mi?simdi neyin kavgasini yapiyoruz sanki sosyal mesafe maske vs tedbirler pek âlâ yapmis gibi okullarda ve egitim konusunda hassasiyet damarlarimizi catlatiyoruz. biraz insaf ya hû

22
5
yanıtYanıtla
ankara:

ne saçmalıyorsunuz büyüklere mesafe koyabilmiş gibi çocuklardan bahsediyorsunuz böyle bir zihniyet olamaz bunun sonucu felaket çocuğumu okula göndermem sizin inişli çıkışlı açıklamalarınızdan bıktık artık çocuklar baş olur mu ne anlar sosyal mesafeden maskeden biraz mantık biraz gerçekçi olun

21
4
yanıtYanıtla
Doğrucu:

evet çocukları okula yollamayın ama sokaklara parklara salın tatillere gidin

yanıt10
yanıt4
parklara tatile gidenler yollansın diyor:

çünkü bunların dini imanı allahı kitabı para istiflemek ; alayı neticeyi bankaya kaptırmış hiç birşey umurlarında değil

yanıt2
yanıt0
cnv:

bunlar ın ya çocugu yok yada özel hocalarla okutuyorlar şimdi 8 9 yaşındaki çocukların hepsinin başına nöbetçi diksen gene uymazlar adı uzerinde çocuk bunlar siz hiç çocuk olmadınızmı

17
3
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title