Haberler

Oğuz Tansel Halkbilim Ödülü Gülsün Cengiz'e Verildi

Oğuz Tansel 2012 Halkbilim Ödülü, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenen törenle yazar-şair Gülsüm Cengiz'e verildi.

Halkbilimci Oğuz Tansel'in kişiliğini, düşüncelerini ve yapıtlarını gelecek kuşaklara aktarmak, genç kuşakların dil duyarlılığını artırmak, yazınsal becerilerini değerlendirmek amacıyla Folklar/Edebiyat Dergisi, Troya Folklor Araştırmaları Derneği ve Ankara Aydınlığı Girişimi tarafından düzenlenen "Oğuz Tansel Yazın Ödülü"nü bu yıl halkbilim alanında yazar-şair Gülsüm Cengiz, "Kadınlar İçin Söylenmiştir" adlı araştırma-antoloji kitabı ile kazandı. Prof. Dr. Ali Rıza Balaman, Prof. Dr. İlhan Başgöz, Prof. Dr. Cevat Geray, İlhan Gülek, Prof. Dr. Muhtar Kutlu, Prof. Dr. Arzu Öztürkmen ve Metin Turan'dan oluşan seçici kurul, Cengiz'in eserini oy birliği ile ödüle değer buldu. Törende bir konuşma yapan Oğuz Tansel'in kızı Aysıt Tansel, dostlarının kaleminden babasının yaşamından kesitler aktararak, Oğuz Tansel adını yaşatmak için katkı sunanlara teşekkür etti.

Ödülünü alan Gülsüm Cengiz ise, on yılı kapsayan ama hala bitiremediği uzun soluklu araştırmasına bir nokta koymak zorunluluğunu belirterek, kitabın bir şiir antolojisinden daha çok üzerinde yaşanılan topraklarda, tarihsel süreç içinde kadınların toplumsal yaşamdaki yerine ve durumuna, kadınların duygu, düşünce ve umutlarına şiirler aracılığıyla tanıklık etmeyi amaçladığını dile getirip, ödülün araştırmalarına devam ederken kendisine güç kattığını ifade etti.

Mehmet Çevik'in sunduğu tören, ödül verilmesinin ardından piyanist Mehmet Kaygısız'ın eşliğinde İlkin Demirbaş'ın seslendirdiği halk türküleri dinletisi ile sona erdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çankaya Belediyesi Gülsüm Cengiz Oğuz Tansel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title