Haberler

    Öğrenci Filmleri Yarışıyor

    Öğrenciler, çektikleri kısa filmlerle yarışıyor.

    Öğrenciler, çektikleri kısa filmlerle yarışıyor. Okun Üniversitesi'nin bu yıl 6'ıncısını yaptığı Öğrenci Filmleri Kısa Film Yarışması'nın kazananları 28 Nisan'da bir törenle ödüllerini alacak. Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin düzenlediği yarışma, sinemaya gönül vermiş üniversiteli gençlere, ürettikleri filmlerle kendilerini ifade edebilecekleri bir alan yaratma ve geleceğin yönetmenlerinin yetişmesi ile keşfedilmesine ön ayak olmayı hedefliyor.

    "Belgesel" ve "Kurmaca" olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenen yarışmaya başvuran filmler, ön jürinin seçiminden sonra yönetmen, sinema yazarı, oyuncu ve akademisyenlerden oluşan asıl jüri tarafından değerlendirildi.

    Pera Müzesi'nde 28 Nisan'da gerçekleştirilecek ödül töreni öncesinde, görüntü yönetmeni Meryem Yavuz'un katılımıyla "Kısa Filmde Görüntü Yönetmenliği" atölyesi yapılacak. Gökçe Pehlivanoğlu, Orhan İnce, Yoel Meranda ve Selim Evci ise yapımcı Yamaç Okur'un moderatörlüğünde düzenlenen "Türkiye'de Kısa Filmin Üretim Sorunları" panelinde konuşacak.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title