Haberler

Oda Donat, Sevdiklerinin Adını Yaşat" Kampanyası

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ümit Başaran, kampanya kapsamında hastanelerinde 50'nin üzerinde odanın yenilendiğini bildirdi.

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ümit Başaran, kampanya kapsamında hastanelerinde 50'nin üzerinde odanın yenilendiğini bildirdi.

"Oda Donat, Sevdiklerinin Adını Yaşat" kampanyasına katılan 15 aile, Prof. Dr. Başaran ile birlikte tıp fakültesi hastanesinde sevdikleri adına yeniledikleri odalara isim tabelası astı.

Bazı aileler odalara isim tabelası astığı sırada gözyaşlarını tutamadı.

Başaran, burada yaptığı açıklamada, kampanyanın hız kaybetmeden devam ettiğini söyledi.

Kampanya kapsamında sevdiklerini kaybeden ailelerin yakınları adına hastanede oda yaptırarak buraya isim verdiğini anlatan Başaran, "5 bin lira bağış yapan kişiler, genellikle kaybettikleri sevdikleri adına odaları donatıyor. Biz o parayla çok işler yapıyoruz. Temsilen de yaptırılan odanın girişine ailenin istediği kişinin ismini tabela olarak asıyoruz. Donatılan odalarda çekyat, televizyon, buzdolabı, perde ve diğer kullanım cihazları yenileniyor. Bu örnek kampanyayla tıp fakültesi hastanemizde 50'nin üzerinde oda yenilendi" diye konuştu.

Kampanya ile oda donatan Gülten Kılınç, vefat eden oğlu için bir oda yaptırdığını söyledi. Oğlunun ismini hastanede bir odada görmenin mutluluk verici olduğunu belirten Kılınç, "Allah nur içinde yatırsın oğlumu. Ben kendim için de bir oda yaptırmak istiyorum. Ekonomik durumu iyi olan vatandaşlar böyle güzel bir etkinliğe katkıda bulunmalıdır" ifadelerini kullandı.

Gülsen Yavaşlar da vefat eden annesi Nurten Yavaşlar adına bir oda yaptırdığını söyledi.

Annesinin iki yıl önce vefat ettiğini anlatan Yavaşlar, "Daha önce bu kampanyayı gördük ve hep arzu ediyorduk. Ben de vefatından sona annemin adını yaşatmak için böyle bir şey düşündüm" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Sağlık

Trakya Üniversitesi Ümit Başaran Yavaşlar Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title