Haberler

Öcalan'ın Kardeşlerine 'Doğum Günü' Soruşturması! İfade Verdiler

Güncelleme:

Abdullah Öcalan'ın kardeşleri Mehmet Öcalan ve Fatma Öcalan, dün PKK elebaşının doğum günü nedeniyle Halfeti'de düzenlenen gösteriye katıldıkları için ifade verdi.

Abdullah Öcalan'ın 4 Nisan tarihindeki doğum günü nedeniyle, doğum yeri olan Halfeti İlçesi'ne bağlı Ömerli Mahallesi'nde gösteri yapılmak istendi. Şanlıurfa Valiliği, OHAL kapsamında alınan yasak kararları nedeniyle gösterilere izin vermedi.

EVİNİN ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

Öcalan'ın doğduğu ve şuan kardeşi Mehmet Öcalan'ın oturduğu eve dün giden ve aynı zamanda yeğeni de olan HDP milletvekili Dilek Öcalan, Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Leyla Güven ve DBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan'ın aralarında bulunduğu az sayıda bir grup, kısa bir basın açıklaması yaptı.

11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Evden ayrılan gruptakilerden Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Leyla Güven ile şoförü Fırat Tursun ve danışmanı Tümen Anli, Mehila Aktaş, Hadle Oğur, Cebrail Oğur, Mehmet Akgül, Hamit Göçmen, Selahattin Karaaslan, Şükran Erol ve Mehmet Emin Korkmaz gözaltına alındı.

ÖCALAN KARDEŞLER JANDARMA'DA İFADE VERDİ

İlçe Jandarma Komutanlığı'nda gözaltında tutulan 11 kişiyle ilgili işlemler devam ederken, dünkü doğum günü kutlaması nedeniyle Öcalan'ın kardeşleri Fatma ve Mehmet Öcalan da savcılık talimatıyla Halfeti İlçe Jandarma İlçe Komutanlığı'nda ifadeye çağrıldı. Öcalan kardeşler, bugün jandarmaya gidip ifade verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Öcalan Dilek Öcalan Şanlıurfa Halfeti Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title