Haberler

Obezite Okulu İçin 300 Aday Sıra Bekliyor

İzmir'de Ege Üniversitesi Hastanesi Şişmanlar (Obezite) Okulu Bu Yılın İkinci ve Son Dönemini 65 Öğrenciyle Açtı. 300 Kişinin Sırada Beklediği Okulun Yeni Öğrencileri İlk Derste 'Zayıflayacağız' ve 'Sağlıklı Beslenmeyi Öğreneceğiz' Sözü Verdi.

İZMİR'de Ege Üniversitesi Hastanesi Şişmanlar (Obezite) Okulu bu yılın ikinci ve son dönemini 65 öğrenciyle açtı. 300 kişinin sırada beklediği okulun yeni öğrencileri ilk derste 'zayıflayacağız' ve 'sağlıklı beslenmeyi öğreneceğiz' sözü verdi. Öğrencilerinin 25'i 100 kilonun üzerinde olan Uzm. Dr. Fulden Saraç, ''Onlara sağlıklı ve doğru beslenmeyi, sağlıklı kilo vermeyi öğreteceğiz. Hepsinin bir ay sonunda en az 3-4 kilo vereceklerini umuyorum'' dedi.

Açıldığı günden bu yana kilolarıyla baş edemeyenlere rehberlik eden, yanlış beslenme alışkanlıkları yüzünden şişmanlayanlara 'işkence çekmeden' zayıflamanın yollarını öğreten Ege Üniversitesi Hastanesi Obezite Okulu'na başvurular arttı. Yeni dönem, okulun kurucularından Prof.Dr. Candeğer Yılmaz ve Prof.Dr. Füsun Saygılı'nın konuşmalarıyla başladı. Prof.Dr. Yılmaz, okulun büyük ilgi gördüğünü, her dönem bir öncekinden fazla başvuru aldıklarını ve halen sırada 300 kişinin bulunduğunu söyledi. Prof.Dr. Yılmaz, ''Amacımız iki ay boyunca buraya eğitim almaya, kilolarının kaynağını öğrenmeye gelen kişilere, temelinde sağlıklı beslenmenin yer aldığı yeni bir yaşam tarzını benimsetmek'' dedi. Öğrencilerle ilk dersi yapan Endokrinoloji Uzmanı Dr. Fulden Saraç, yapılacak tetkikler, beslenme modeli, yaşam biçimi gibi faktörlere bakılarak okula gelen herkesin tek tek kilolarının nedenlerinin belirleneceğini belirterek, şunları söyledi:

''Yanlış beslenme, hareketsizlik gibi nedenlerin yanı sıra guatr hastalığı, insülin direnci gibi nedenler kilo alımına yol açıyor. Kan tetkikleriyle öncelikle bu tür sorun olup olmadığını belirliyoruz. Ayrıca öğrencilerimiz bu eğitim sırasında günlük beslenmelerinde nelere ağırlık verdiklerini, ne sıklıkla, ne miktarda yediklerini belirtiyorlar. Yaşamlarında sporun ya da hareketliliğin ne olduğunu da öğreniyorlar. Bu tablolar bize kiloların nedenini ortaya koyuyor.''

Büyük çoğunluğunun kilolarının nedeninin beslenme bozukluğu olduğunu belirten Prof.Dr. Yılmaz, ''Aşırı yağlı yiyecekler, kızartma, hamur işi, tatlı tüketimi ve bunca kalorili yiyeceğe rağmen enerji sarfının az olması şişmanlığa yol açıyor. İsteğimiz az ve sık beslenme, kızartmalardan, tatlılardan, hamur işlerinden olabildiğince uzak mönüler hazırlanması, sebze ve meyveye ağırlık verilmesi. Bunun ardından da hayatımıza yürüyüşün girmesi. Yediğimizi azaltıp hareketi arttırmamız kilo vermek için en önemli formül. Burada öğrencilerimiz günde 500 kalori kısıtlamasıyla haftada yarım kilo verebilirler. Bizim isteğimizde ayda 3-4 kilo verilmesi. Ve öğrencilerin burada öğrendiklerini evlerinde sürdürebilmeleri'' diye konuştu.

Çoğunluğu kadın, 90-100 kilonun üzerindeki öğrenciler okula doğru kilo vermeyi, sağlıklı beslenmeyi öğrenmek için geldiklerini belirtti. Öğrenciler, doktorlarına okuldan zayıflamış olarak ayrılma sözü verdi.

Nesrin COŞKUN

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title