Haberler

Nusaybin'de elektrik kesintisi -

Nusaybin ilçesinde aralarında Belediye Başkanı Sara Kaya'nın da yer aldığı grup elektrik kesintilerine tepki gösterdi.

Nusaybin ilçesinde aralarında Belediye Başkanı Sara Kaya'nın da yer aldığı grup elektrik kesintilerine tepki gösterdi.

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) Nusaybin İşletme Şefliği önünde bir araya gelen aralarında Belediye Başkanı Sara Kaya, eşbaşkanı Cengiz Kök, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahsun Özmen, Ticaret Borsası Başkanı Necdet Aktaş ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Abdulgani Bilge'nin de bulunduğu grup, elektrik kesintileri nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını bildirdi.

Belediye Başkanı Kaya, yaklaşık 1 aydır ilçede elektrik kesintisi uygulandığına dikkati çekerek DEDAŞ yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerde kesintinin arızadan kaynaklanmadığını, elektrik kaçağı nedeniyle bu yolla tasarrufa gittiklerini söylediklerini belirtti. Kaya, "DEDAŞ geçen ay ilçemizde 900 bin lira elektrik ücreti toplamıştır. Bu firmanın tahsil ettiği rakamdır, tahakkukla 1 milyon 200 bin liraya ulaşıyor. Buna rağmen ilçede elektrik yok ve DEDAŞ yetkilileri ilçeyi terk etmişler" dedi.

Ramazan ayının ilk gününde karşılaştıkları bu muamelenin kabul edilemez olduğunu dile getiren Kaya, "Bu uygulama İslamiyete sığmaz" ifadesini kullandı.

Nusaybin Ticaret Borsası Başkanı Aktaş da, elektriği keserek vatandaşı mağdur etmeye kimsenin hakkının olmadığını kaydetti.

DEDAŞ yetkililerinin telefonlarını kapatarak ilçeyi terk ettiğini ileri süren Aktaş, "Yetkililer kurumlarını terkederken de demirbaşlarını araçlarına yükleyip camları kırmışlar. Hakkımızı yasal yollardan arayacağız. Bu sorunun aşılmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Bu sırada DEDAŞ İşletme Şefliğinin önüne gelen tekstil işletmecisi Nurettin Çelik, son ödediği 18 bin liralık elektrik faturasını göstererek buna rağmen elektriğinin kesildiğini savundu.

Grup açıklamanın ardından dağıldı.

Mardin Vali Yardımcısı Ali İkram Öztürk, AA muhabirine, elektrik kesintisine ilişkin sorunun çözümü için şirket yetkilileriyle görüşme halinde olduklarını belirtti.

-Sara Kaya açıklaması

-Necdet Aktaş açıklaması

Kaynak: AA / Güncel

Dicle Elektrik Dağıtım Bekir Kaya Sara Kaya Nusaybin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

SİVEREK:

akp hükümetine oy verdik onlarda bizim hakkımızı veriyorlar bumu adalet ben kendim hakkımı helal etmiyorum,fakirin sırtına binerler,zenginin elinden tutarlar .işte adalet bu rabbim sizleri ıslah eylesin,amin,,,,

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title