Haberler

Nürnberg'de Alevi Kültür Derneği'nden Aşure İkramı

Almanya'da Nürnberg kentinde 25 yıldır faaliyette bulunan Alevi Kültür Merkezi düzenlediği Aşure gününde canlarla birlikte oldu.

Almanya'da Nürnberg kentinde 25 yıldır faaliyette bulunan Alevi Kültür Merkezi düzenlediği Aşure gününde canlarla birlikte oldu. Aşure gününde Bavyera Milletvekili SPD'li Arif Taşdelen,Nürnberg Büyük şehir Belediye Başkan adayı CSU'lu Sebastian Brehm,Türk-Alman İş adamları Derneği Başkanı(TİAD) Avukat Emre Hızlı,Doktor Meftuni Güngör,Nürnberg Yabancılar Meclisi Başkanı Diana,SPD'li Gabriele Wöhrl SPD kent meclisi adayı SPD'li Abdurrahman Gümrükçü ve Nürnberg yabancılar Meclisi Başkanı Diuana Lliberova başta olmak üzere 300 davetli hazır bulundu.

AŞURE KARDEŞLİĞİN VE BİRLİKTE YAŞAMANIN SEMBOLÜDÜR

Nürnberg Alevi Kültür Derneği Başkanı İsmail Serin'in konuşmasında,Filipinlerde hayatını kaybedenleri andı.25.yılda mutlu bir tablo çizdiklerini dile getirdi ve Muharrem ayının önemine dikkat çekti ve Aşurenin kardeşliğin dostluğun ve beraber yaşamanın bir sembolü olduğuna işaret etti.Serin,Karbela olayı vardır.İmam Hüseyin'e karşı yapılan zulmü ve dik duruşunu unutmuyoruz.dedi.Daha sonra Alevi geleneklerine göre merasim yapıldı .Koro şarkılar söyledi ve pişirilen aşureler salonda hazır bulunan 300 kişiye ikram edildi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Alevi Kültür Merkezi Arif Taşdelen Bavyera Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title