Haberler

NOEL BABA KUŞ CENNETİ, FLAMİNGOLARIN YENİ ADRESİ

Güncelleme:

ANTALYA'daki Noel Baba Kuş Cenneti'nde flamingo sayısı, 5 yılda 2'den 9'a yükseldi.

ANTALYA'daki Noel Baba Kuş Cenneti'nde flamingo sayısı, 5 yılda 2'den 9'a yükseldi. Alandaki flamingolarla ördek sürüsü, fotoğraf çekimi için gelen ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Demre ilçesindeki Noel Baba Kuş Cenneti'ne, ilk kez 2016 yılında 2 flamingonun gelmesinin ardından sonraki 3 yılda 3 flamingo, kışı bu alanda geçirdi. Noel Baba Kuş Cenneti'ne geçen yıl gelen 6 flamingonun 4'ü, nisan sonunda, 2'si de haziranda ayrıldı. Kuş cennetine ağustosta 2 flamingonun gelmesiyle flamingo sayısı, 9'a ulaştı. Kuş cennetinde, flamingoların yanı sıra ördek de görülmeye başlandı. Flamingolarla ördek sürüsünün uçuşu, ziyaretçilerin ilgisini çekti.

Noel Baba Kuş Cenneti'nde inceleme yapan Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Erdoğan, "Flamingoların yıl sayısı artarak alana gelmesi çok sevindirici. Flamingolar, Noel Baba Kuş Cenneti'ni sahiplendi. Burada mutlular. Yeterli besin bulabiliyorlar. Kendilerini güvende hissediyorlar. Artık flamingolar Noel Baba Kuş Cenneti'nin yeni bir türü oldu. Daha çok flamingo gelebilir. Önümüzdeki günlerde alanı incelemek gerekiyor" dedi.

Noel Baba Kuş Cenneti'nde flamingoları gözlemleyen Güngör Yıldırım ise alanda çeşitli kuşların bulunduğunu, geçen sene 3 olan flamingo sayısının 9'a yükseldiğini belirtti.

Demreli turizmci Mustafa Oğuz da kuş cennetinin Demre turizmine zenginlik katacağını dile getirdi. Kuş cennetine son yıllarda fotoğraf çekmek için daha çok gelen olduğunu anlatan Oğuz, flamingo ve kuş popülasyonunun artmasını dilediğini belirterek, alandaki doğal güzelliğin korunup, sahip çıkılması gerektiğine dikkat çekti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

noel baba Demre Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title