Haberler

No 03 Fırından" Hizmete Açıldı

Afyonkarahisar Belediyesi Yüntaş A.Ş. tarafından yaptırılan "NO 03 Fırından" isimli unlu mamuller fırınının açılışı gerçekleşti.

Afyonkarahisar Belediyesi Yüntaş A.Ş. tarafından yaptırılan "NO 03 Fırından" isimli unlu mamuller fırınının açılışı gerçekleşti.

Orhangazi Mahallesi 'NO 03 Fırından' unlu mamuller fırınının hizmet binası önünde düzenlenen açılış programına, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Sırma, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Programın açılışında konuşan Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, kentte yeni lezzetleri tatmalarına vesile olacak bir hizmete şahitlik ettiğini söyledi.

Bu tür hizmetlerin düzenleyici ve örnek bir yanının olduğunu dile getiren Vali Tutulmaz, şunları kaydetti:

Normal geleneksel metotla yapılan hizmetlere belediyelerin öncülüğünde yenileri ekleniyor. Ancak o geleneksel ürünlerimizde yeni bir anlayışla yeni bir marka ile piyasaya sürülmüş oluyor. Çağımız marka çağı. Bizim'de 'No 03' adıyla ortaya çıkan ve Afyonumuzun 03 plakasından esinlendiren bu markanın yerel lezzetimiz olan ekmeğimizi daha iyi pazarlamamıza, onu bir turistik ve hediyelik malzeme haline getirmemiz de önemli bir rol olacağını düşünüyorum."

- "Ekşi maya kullanılarak üretilmesini sağlayacak"

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Çoban ise, açılışı yapılan fırının doğal ürünlerle sağlıklı dünya ekmeklerini üreteceğini vurguladı.

Çoban, 'NO 03 Fırından' tesisinin 12 milyon 300 bin liraya mal olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bu tesis, Afyonkarahisar'ın geleneksel patatesli ekmeğini el değmemiş, havayla temas etmemiş un ile ekşi maya kullanılarak üretilmesini sağlayacak. Piyasada olan her türlü ürünün en kalitelisi kullanılarak hazırlanacak. Yine burada üretilen bütün ürünler, Afyonkarahisar için yeni bir marka olacak."

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title