Haberler

Nike Bin 400 Kişiyi İşten Çıkartacak

Güncelleme:

ABD'li spor ürünleri üreticisi Nike, kökten bir organizasyon değişikliği kararı aldı. 10 ülkede 12 şehre odaklanacak Nike, küresel iş gücünü yüzde 2 azaltarak bin 400 kişiyi işten çıkartacak.

Nike, müşterilerine kişisel olarak daha iyi hizmet sunabilmek adına yeni bir program açıkladı. Doğrudan Müşteri Hareketi (Consumer Direct Offense) adı verilen programa göre Nike, dijital dünyanın nimetlerinden daha çok faydalanacak ve inovasyon ve ürün yaratıcılığını artırarak büyüme sağlayacak.

MÜŞTERİYLE BİRE BİR BAĞLANTI KURACAK

Amerikalı şirket, bu doğrultuda 'anahtar şehirler' ismi verilen bölgelerde müşterileriyle birebir bağlantılarını derinleştirmeyi planlıyor. Uzmanlara göre bu kararın önemli sonuçları olacak.

Nike firmasında CEO ve Başkan olarak görev yapan Mark Parker, "Sporun geleceğine değişen müşteri ihtiyaçlarını aklından hiç çıkarmayanlar karar verecek" dedi. Parker'a göre firma CDO sayesinde dijital pazaryerlerinde daha agresif olacak ve kilit şehirleri hedefleyerek ürünleri hiç olmadığı kadar hızlı teslim edecek.

12 KİLİT ŞEHİR ve 4 BÖLGE

Nike yöneticilerinden Trevor Edwards ise kategori, coğrafya, pazaryeri, ürün, pazarlama, dijitalin entegre edilerek yeni programın uygulanacağını söyledi.

Yeni düzenlemeyle Nike, 10 ülkedeki 12 anahtar şehre daha derinlemesine hizmet sağlayarak büyüyecek. Söz konusu şehirler şöyle: New York, Londra, Şangay, Pekin, Los Angeles, Tokyo, Paris, Berlin, Mexico City, Barselona, Seul ve Milano.

Bu şehirlerin 2020 yılı itibarıyla Nike'in hedeflenen büyümesinde yüzde 80 paya sahip olması bekleniyor. Nike bu doğrultuda bölge yapılanmalarını da altıdan dörde indirerek daha basit hâle getirecek. Bölge isimleri ise Kuzey Amerika, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA), Büyük Çin, Asya Pasifik ve Latin Amerika (APLA) olacak.

İŞTEN ÇIKARMALAR BAŞLAYACAK

Yeni program kapsamında Nike.com, Nike + dijital ve müşteriye doğrudan perakende birimleri tek merkezde toplanıyor. Programı Nike Direct Başkanı Heidi O'Neill ve Dijital Operasyonlar Baş Sorumlusu Adam Sussman yönetecek.

Nike'ın üst düzey yönetimindeki ve organizasyon yapısındaki değişikliğin hızlı stratejik hamleler gerektirdiğini söyleyen uzmanlar şirkette küresel işten çıkarmalar başlayacağını belirtiyor. CNBC muhabiri Sara Eisen'e göre Nike, tüm işgücünün yüzde 2'sinde kesintiye gidecek. Bu, yaklaşık bin 400 personelin işten çıkarılacağı anlamına geliyor. (HABERTÜRK)

Kaynak: AA / Ekonomi

Mark Parker Nike Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title