Haberler
BBC

Nikaragua'da Gösterilerin Şiddeti Artıyor: 200'den Fazla Kişi Hayatını Kaybetti

Güncelleme:

Nikaragua'da güvenlik güçlerinin ve Devlet Başkanı Ortega'ya bağlı milislerin hükümet karşıtı göstericilere müdahalesinde en az 10 kişi daha hayatını kaybetti. Üç aydır devam eden olaylarda ölü sayısı 200'ü geçti.

Nikaragua'da iç savaşın sona erdiği 1990 yılından bu yana yaşanan en şiddetli çatışmalarda, göstericiler yolsuzluk yapmakla suçladıkları Devlet Başkanı Daniel Ortega ve eşi Rosario Murillo'nun istifasını istiyor.

POLİS MUHALİFLERE OPERASYON DÜZENLİYOR

Ortega ise, muhalefetin 'öfkeyle' hareket ettiğini söyleyip huzurun sağlanması çağrısında bulunuyor.

Nikaragua'da polis ve Ortega'ya bağlı milisler Pazar günü ülkenin güneydoğusunda, "Temizlik Operasyonu" başlattı. Polis, barikatların temizlenmesi için muhaliflere baskın düzenledi.

EN AZ 10 KİŞİ ÖLDÜ

Nikaragua İnsan Hakları Derneği'nden Alvaro Leiva, güvenlik güçlerini taşıyan en az 22 aracın bölgeye girdiğini ve operasyonda 4'ü güvenlik gücü, 6'sı sivil en az 10 kişinin öldüğünü söyledi.

KESKİN NİŞANCILAR SOKAKLARDA

Leiva, hükümete bağlı birliklerin Managua'nın 25 km güneydoğusundaki Masaya şehri yakınlarında 'muhaliflere saldırdıklarını' söyledi.

Sokaklarda keskin nişancıların konuşlandığını ifade eden Leiva, Masaya halkına 'evlerinden çıkmamaları' uyarısında bulundu.

GENEL GREVE GİDİLDİ

AFP haber ajansına konuşan bir gösterici, "Polisin ve Kalaşnikoflu paramiliter grupların saldırısına uğradık" dedi.

Pazar günü hükümet ile muhalefet arasında uzlaşı sağlanması için çalışan Ulusal Diyalog grubu üyelerinin de saldırıların hedefi olduklarına dair haberler geldi.

Aracılardan olan Psikopos Abelardo Mata'nın arabasının güvenlik güçlerinin ateşi nedeniyle hasar gördüğü ve camlarının kırıldığı bildirildi.

Cuma günü de ülke genelinde Ortega'nın istifası için genel greve gidildi.

EMEKLİLERE KESİNTİ FİTİLİ ATEŞLEDİ

Gösteriler, 1970'lerde Anastasio Somoza diktatörlüğüne son verilmesini sağlayan Markisst Sandinista hareketinin eski gerillalarından olan Ortega'nın bütçeyi hafifletmek için emeklilik gelirlerinde kesintiye gitme önerisi üzerine başladı.

Ortega'nın planı daha sonra geri çekilse de muhalefet ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar tırmandı.

BBC

Nikaragua Hükümet Komik - İlginç Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (6)

biri:

Orada herhangi bir tasin altina bakin..Ya Ingiliz, ya yahudi pisligi muhakkak vardir..

85
1
yanıtYanıtla
osman abi:

Ekonomi şaha kalktımı

8
44
yanıtYanıtla
asdew:

adamlar emekli maaşlarına kesinti yasasını iptal etmişler ve olaylar bitmemiş. demekki adamların niyeti emekliler falan değilmiş o bahaneymiş. hain her yerde hain. istambul da gezici, Nikaragua''da gösterici.

2
0
yanıtYanıtla
Şamanşah:

Garip : eski Marksist gerilla imiş Açgözlü başkanları

1
0
yanıtYanıtla
serafetin tupcu bostup itinayladoldurulur:

la biri rumuzlu gardas kesinlikle katiliyorum adamlarinkatliyam sekli cok ortusuyor

1
0
yanıtYanıtla
haydari dumaniy:

osman abi rumuzlu mmmmmmaaaallllll nikaragu ada yatirinmi varki endise ediyon oylemalmal konusuyon

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title