Haberler

Yetkili firmadan "15 denizcinin kaçırıldığı gemide neden silahlı güvenlik yoktu?" sorusuna yanıt: Bayrak devletinin iznine bağlıdır

Güncelleme:

Boden Denizcilik Genel Müdürü Levent Karsan, Gine Körfezi'nde korsanlar tarafından kaçırılan gemiyle ilgili soruları yanıtladı. Karsan, "15 Türk denizcinin kaçırıldığı gemide neden silahlı güvenlik görevlisi yoktu?" sorusuna, "Bu durum bayrak devletinin vereceği izne bağlıdır" dedi.

Hafta sonu Nijerya açıklarında seyir halindeki bir gemi, deniz korsanları tarafından kaçırıldı. Gemide bulunan 15 Türk denizci ise rehin alındı.

"GEMİ, TÜRK SAHİPLİ VEYA TÜRK BAYRAKLI DEĞİLDİR"

Geminin bünyesinde bulunduğu Boden Denizcilik Genel Müdürü Levent Karsan, konuyla ilgili merak edilen soruları yanıtladı. Karsan, Nijerya açıklarında saldırıya uğrayan gemimiz, Türk sahipli veya Türk bayraklı değildir. Gemimiz, yabancı yatırımcılara aittir, Liberya bayraklıdır. Geminin işletmesi Londra ve Hamburg'da ofisi bulunan bir işletmedir. Boden Denizcilik AŞ, geminin teknik işletmesinden sorumludur" dedi.

"GEMİDE NEDEN SİLAHLI GÜVENLİK GÖREVLİSİ YOKTU?

Karsan, kendisine yöneltilen "Geminin rotası güvenli değil miydi? Neden silahlı güvenlik görevlisi bulunmuyordu?" sorusuna ise şu sözlerle yanıt verdi: "Bu durum armatörünün keyfine bağlı değildir. Gemi içerisinde silahlı bir kişi bulundurmak ancak sınırları içerisinde bulunduğu bayrak devletinin, uğradığı liman devletinin vereceği izne bağlıdır. Tehlikeli olan bazı bölgelerde buna izin verilir ancak saldırının gerçekleştiği Gine Körfezi'nde, yanaşacağı limanı sınırları içerisinde bulunduran Nijerya'da silahlı güvenlik görevlisi bulundurulmasına izin verilmemektedir."

Karsan ayrıca "1-2 gün içinde yeni personelin gemiye katılacağını ve gemiden kalan mevcut personelin Türkiye'ye dönüşünün sağlanacağını düşünmekteyim." ifadelerini kullandı.

KORSANLAR HENÜZ TEMASA GEÇMEDİ

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 15 vatandaşımızı kaçıran korsanların henüz bir temasta bulunmadığını aktardı. Azerbaycan Türkü bir vatandaşın hayatını yitirdiğini belirten Bakan, gemide bırakılan 3 kişi ile birlikte naaşın da Türkiye'ye getirileceğini söyledi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Denizcilik Nijerya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (20)

Türk:

diyemiyorsun değilmi vergiden kaçmak için başka bayrak asıyorum diye

29
3
yanıtYanıtla
Hüseyin:

Vergiyi git liberyaya ver. Bi tarafın tutuşunca Türk olduğunu hatırla. Hırsızsınız ulan adi vergi kaçakçıları!!!

24
1
yanıtYanıtla
REALİST:

güvenlik yoktu belki ama kılıfı var bahanesi var yetmezmi

20
1
yanıtYanıtla
Reşit:

Sizler için bir mahsuru yok gider Ali gelir Veli

14
0
yanıtYanıtla
adsız:

gemiye 2 silah saklamak çok mu zor.

9
3
yanıtYanıtla
Kaptan:

Limanlarda nasıl arama yapıldığını ve yaptırımlarını bilseydin bu soruyu sormazdın.

yanıt4
yanıt3
gemici:

vergi hırsızı çogu bunların

11
0
yanıtYanıtla
YAWWW HEE HEEEE:

vergi vermemek için yapılan bayrak oyunlarının sonucu budur işte milletin canı umurlarında degil bahaneleri de bu

9
0
yanıtYanıtla
G.Yılmaz:

Cevaba bak!!!Madem izini bayrak sahibi verecek o zaman neden bayrak sahibine baskı yap adın!!!neden bu şekikde gönderdin petsoneli!!!.orası tehlikeli bölge değilmişşşşş..o zaman al aileni yazın git tatikede göreyim oturduğun yerden bilmişlik yapmanı!!!Milletin ailesi perişan......Gamsız!!!!

6
0
yanıtYanıtla
savaş:

izin al ozaman maliyetten kaçıyorum desene

4
2
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title