Haberler

Nijer'de Ölüm Cezası İstemiyle Yargılanan 2 Fransız Gazeteci Kefaletle Serbest Bırakıldı

Nijer'de Tuareg Militanları ile Röportaj Yaptıkları Gerekçesiyle Ölüm Cezası İstemiyle Yargılanan 2 Fransız Gazetecinin Kefaletle Serbest Bırakıldığı Bildirildi.

Nijer'de Tuareg militanları ile röportaj yaptıkları gerekçesiyle ölüm cezası istemiyle yargılanan 2 Fransız gazetecinin kefaletle serbest bırakıldığı bildirildi.

Nijer'in Sahara kentinin güneyinde Tuareg militanları ile röportaj yaptıkları için gözaltına alınan ve ölüm cezası isteğiyle yargılanan 2 Fransız gazetecinin serbest bırakıldığı açıklandı. Pierre Creisson ve Thomas Dandois adlı gazetecilerin avukatı Musa Coulibaly, "Cression ve Dandois kefaletle serbest bırakıldı. Gece saat 02.00 itibariyle Fransa'ya gitmek üzere uçağa binecekler" dedi.

Fransızca-Almanca yayın yapan Arte adlı televizyon kanalı adına çalışan Cression ve Dandois, devlet güvenliğini tehlikeye atmak suçlamasıyla ölüm cezası istemiyle yargılanmaktaydı.

(AFP-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title