Haberler

Niğde: Seddülbahir Savaş Müzesi Niğde'de

Çanakkale Savaşı'nın İhtişamını Anlatan Seddülbahir Sergi Sarayı, Niğde'de Açıldı.

Çanakkale Savaşı'nın ihtişamını anlatan Seddülbahir Sergi Sarayı, Niğde'de açıldı.

Çanakkaleli işadamı Ahmet Uslu tarafından 21 yılda toplanan 8 bine yakın Çanakkale Savaşı hatıraları, Niğde Hüdavent Hatun Düğün Salonu'nda sergilenmeye başladı. Niğde Belediyesi tarafından organize edilen serginin açılışına, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Naci Aydın, Belediye Başkanı Mümin İnan, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Serdar Ecemiş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Seddülbahir Sergisi'nde kalıplaşmış mermi çekirdeklerinden, 10 milyonda bir ihtimalle karşılaşılan havada çarpışan mermi çekirdeklerine kadar savaşın şiddetini anlatan her türlü askeri malzemeler bulunuyor. Serginin açılışında konuşan Belediye Başkanı Mümin İnan, Türk milletinin kendini bilmek zorunda olduğunu belirterek, "Türk milleti nereden geldiğini, nasıl geldiğini ve şu andaki konumunu bilirse geleceğini daha iyi şekillendirir. Dünya üzerinde hangi bölgeye bakarsanız bakın Türklerle ilgili bir iz bulmanız mümkündür. Gençlerimizin geleceğe daha emin adımlarla yürüyebilmesi için, Çanakkale'de dünyanın hiçbir döneminde olmayacak kadar savunma savaşı veren Türk milletinin o günkü mücadelelerinin çok küçük bir parçasını vatandaşlarımıza sunmaktan sevinç duyuyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından serginin açılışı Jandarma Albay Naci Aydın tarafından yapıldı. Seddülbahir Sergi Sarayı sahibi Ahmet Uslu vatandaşlara eserler hakkında detaylı bilgiler verirken, vatandaşlar sergiyi ilgiyle gezdi. Sergi 15 Aralık 2006 Cuma gününe kadar ücretsiz olarak gezilebilecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title