Haberler

New York Türk Günü Yürüyüşü Başladı

Bu Sene 27.'si Yapılan New York Türk Yürüyüşü, Büyük Bir Coşku ve Heyecanla Başladı.

Bu sene 27.'si yapılan New York Türk Yürüyüşü, büyük bir coşku ve heyecanla başladı.

Maddison Bulvarı 56. Cadde'den başlayan yürüyüş, Türkevi yakınındaki 2. Cadde'de sona erecek. Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından organize edilen yürüyüşe Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy ve Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ile grup üyeleri, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, Cüneyt Yüksel, Fatoş Gürkan, Canan Candemir Çelik, Nursuna Memecan, New York Başkonsolosu Mehmet Samsar ve eşi, MHP İstanbul Milletvekili Mithat Melen, KKTC New York Temsilcisi Büyükelçi Kemal Gökeri, Azerbaycan'ın BM Daimi Temsilcisi Askın Mehdiyev, Ankara Valisi Kemal Önal, Giresun Valisi Mustafa Taşkesen, Silivri ve Keşan kaymakamları olmak üzere Türk-Amerikan toplumundan kalabalık bir davetli topluluğu katılıyor.

Yürüyüş öncesi bir açıklama yapan TADF Başkanı Kaya Boztepe, yürüyüşe beklenin üstünde bir katılım olduğunu belirtti. Duygularını ifade etmekte zorlandığını söyleyen Boztepe, "Biz 20 bin kişi olmasını bekliyorduk. Ama polis arkadaşlar şimdiden katılımcıların 20 bini geçtiğini söyledi. Öyle zannediyorum ki katılım 30 bini geçecek. Burada çok güzel bir atmosfer var" dedi.

Kırmızı beyaz elbiselerini giyip, ellerine Türk bayraklarını alarak yürüyüşün yapılacağı yaklaşık 2 kilometrelik alan üzerindeki kaldırımlarda toplanan Türkler de, organizasyondan çok gurur duyduklarını ve duygulu anlar yaşadıklarını söyledi.

Yürüyüş sonrasında konser ve halk oyunlarının da yer alacağı bir gösteri gerçekleştirilecek.

Öte yandan New York Polis Teşkilatı, New York Belediyesi ve valilik de yürüyüşe destek verdi. New York Polis Teşkilatı, bando birliğiyle yürüyüşte yer alırken, valilik ve belediye de kendisine bağlı organizasyon üyelerini yürüyüşe gönderdiler. Ayrıca, ABD'li Kore Savaşı gazileri de, yıllar önce omuz omuza savaştıkları Türk askerleri için yürüyüşe katıldı.

(HE-İB-İB-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title