Haberler

Nevşehir: Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri...(2)

43. Ulasal, 17. Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri başladı.

43. Ulasal, 17. Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri başladı.

Nevşehir Hacı Bektaş İlçesi'nde başlayan etkinliklere Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen yaklaşık 7 bin Alevi vatandaş katıldı. Bu yılki törenlere Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan katılmazken, hükümeti temsilen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ile Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu törende hazır bulundu. Törenlere ayrıca SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Anavatan Genel Başkanı Erkal Mumcu ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül katıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Hacı Bektaş Semah Ekibi'nin gösterileriyle başlayan törenin açış konuşmasını yapan Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, Türkiye'de yeni azınlıklar oluşturularak ulusal bütünlüğün bozulmak istediğini söyledi. Bu duruma Alevi Bektaşileri'ni alet etmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirten Selmanpakoğlu, "Lozan'da neye imza atmışsak bu imzamıza sahip çıkacağız. Hiç kimse de bizi zorlamaya kalkmasın" şeklinde konuştu.

Hacıbektaş Kaymakamı Elif Nur Öztürk ise, Hacı Bektaş-ı Veli'nin dünyanın orta çağ karanlığını yaşadığı bir dönemde biçime ve şekle değil, geçmişten geleceğe bütün insanların önüne ışık açtığını söyledi.

Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu da yaptığı konuşmada, Anadolu'ya gelen Türk boylarının birleşerek, birliğin sağlanmasında Hacı Bektaş-ı Veli'nin büyük katkıları olduğunu kaydederek, "Bu büyük gönül adamını, bu büyük sevgi adamını burada hep birlikte anmak bizlere büyük bir mutluluk ve huzur veriyor" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç da, Hacı Bektaş-ı Veli Türbesi'ndeki gerekli onarım ve restorasyon çalışmalarının en kısa zamanda başlatılacağını belirterek, bunun için gerekli kaynağın aktarıldığını söyledi. Anma törenlerine katılmanın her zaman kendisine büyük bir huzur verdiğini dile getiren Bakan Koç, "Biz her zaman yeniden doğarız. Bu toplantılardan kimse usanmamalı ve toplantıların monoton bir hale getirilmesinden yakınılmamalı" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Hacıbektaş-ı Veli Dostluk ve Barış Ödülü'nü bu yıl almaya hak kazanan Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Miyase Aylin'e ödülü, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç tarafından verildi.

Hacı Bektaş-ı Veli Türbesi'ni ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, daha sonra ilçeden ayrıldı. Bu arada, Aslanlı çeşmeye akın eden vatandaşlar burada izdihama neden oldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title