Haberler

Necmettin Nursaçan Hoca'dan Mutluluğun Reçetesi

Necmettin Nursaçan Hoca Kağıthane’de katıldığı söyleşide mutluluğun reçetesini vererek, yeryüzündeki ve gökyüzündeki ilk günahın nedeninin haset olduğunu söyledi.

Necmettin Nursaçan Hoca Kağıthane'de katıldığı söyleşide mutluluğun reçetesini vererek, yeryüzündeki ve gökyüzündeki ilk günahın nedeninin haset olduğunu söyledi.

Kağıthane Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinliklerine Necmettin Nursaçan Hoca 'Haset Hastalığı' konulu söyleşisiyle katıldı. Hasetin kelime anlamını; karşıdaki insanın iyiliğini istememe, mutluluğunu çekememe, kıskançlık olarak tanımlayan Nursaçan Hoca, bunun bir hastalık olduğunu ve tedavi edilmezse aileleri, toplumları yıkabileceğini söyledi.

"YERYÜZÜNDEKİ VE GÖKYÜZÜNDEKİ İLK GÜNAHIN NEDENİ HASETTİR"

Nursaçan Hoca, hasetin tarihine değinerek, "Allah, Hz. Adem'i yarattığında Şeytan'a ona secde etmesini istiyor. Şeytan da kibirlenip haset ederek Allah'ın bu emrini yerine getirmiyor ve cennetten kovuluyor. Bu gökyüzündeki ilk günahtır. Hz. Adem'in Habil ve Kabil adında iki çocuğu vardır. Bunlar Allah'a birer kurban takdim ettiler. Habil, sürüsünden iyi bir koyunu, Kabil ise ekininin kötüsünden bir demeti sundu. Allah da Habil'in kurbanını kabul etti. Bunun üzerine Kabil haset etti ve kardeşi Habil'i öldürdü. Bu da yeryüzünde işlenen ilk günahtır. Her ikisinin de nedeni hasettir" dedi.

Necmettin Nursaçan Hoca hasetten kurtulmanın birinci yolunun Allah'ın takdir ve taksimine rıza göstermek ve bolca şükretmek olduğunu vurguladı. Toplumda 'ben' merkezciliğin giderek yaygınlaştığını ve bunun 'biz' duygusunu yok ettiğini belirten Nursaçan Hoca, "Bazı insanlar var karşısındakinin iyi olmasını istemiyor. Herkes birbirinin kötü olmasını isterse bu ülke kalkınamaz ki. Birlik ve beraberliğimiz zedelenir. O zamanda dağılır gideriz" diye konuştu.

NURSAÇAN HOCA'DAN MUTLULUĞUN REÇETESİ

Söyleşisinde Hz. Peygamber'in hayatından hikayeler de aktaran Nursaçan Hoca, "Bir gün Peygamberimize birisi geldi. Şöyle dedi: 'Ya Resulallah! Ben sabırlı biri değilim. Bana az ve öz bir şey söyle, ben onu yapıp mutlu olayım. Allah Resulü şu cevabı verdi: Sonunda pişman olacağın sözü söyleme. İnsanların ellerindekine göz dikme. Kıldığın namazı, sanki ömrünün son namazıymış gibi kıl" ifadelerini kullandı.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da söyleşiyi dinleyenler arasındaydı. Söyleşiden sonra Başkan Kılıç sahnede Nursaçan Hoca'nın yanına gelerek programda aktarmış olduğu bilgilerden ötürü kendisine teşekkür etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necmettin Nursaçan Fazlı Kılıç Kağıthane Kabil Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title