Haberler

Nazım Hikmet Şiirlerle ve Türkülerle Anıldı

Ünlü yazar Nazım Hikmet doğumunun 111'inci yıldönümünde düzenlenen etkinlikle anıldı.

Ünlü yazar Nazım Hikmet doğumunun 111'inci yıldönümünde düzenlenen etkinlikle anıldı. Çağdaş yaşamı Destekleme Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Eğitim Sen, Eğitim İş Sendikası, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği ve Kibele Sanat Evi işbirliği ile ünlü yazar Nazım Hikmet'in doğumunun 111'inci yıldönümü nedeniyle Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi salonunda anma programı düzenlendi.

Muğla eski Milletvekili Sami Gökmen'in Nazım Hikmet Şiirleri okuduğu geceye CHP Muğla Milletvekili olan Türk Halk Müziği Sanatçısı Tolga Çandar'da türküleri ile renk kattı.

CHP Muğla Milletvekilleri Prof. Dr. Nurettin Demir ve Ömer Süha Aldan'ın yanı sıra CHP Muğla Eski Milletvekili Ali Cumhur Yaka, Fethiye Belediye Başkan yardımcısı Metin talaş, Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz ve CHP İlçe Başkanı Emrah Doğu'un yanı sıra bazı dernek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş izledi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Fethiye Şube Başkanı Tuğrul Yılmaz, salonda bulunanlara Nazım Hikmet'i anlatan kısa bir konuşma yaptı.

Daha sonra ise sahneye çıkan Muğla Eski Milletvekili Sami Gökmen yaklaşık 1,5 saat boyunca Nazım Hikmet'in şiirlerini okudu.

Gecede; CHP Muğla Milletvekili ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Tolga Çandar bir birinden güzel türkülerini Nazım Hikmet için çalıp söylerken, söylediği türkülerle AK Parti hükümetine de göndermelerde bulundu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title