Haberler

Mustafa Sarıgül'ün Eski Eşi Aylin Kotil, CHP'den İstifa Etti

Güncelleme:

2014 yerel seçimlerinde CHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı olan Aylin Kotil, partideki yapısal sorunları gerekçe göstererek CHP'den istifa etti.

1999'dan 2014'e kadar İstanbul'un Şişli ilçesinin belediye başkanlığını yapan Mustafa Sarıgül'ün eski eşi Aylin Kotil, 2014 yerel seçimlerinde CHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı olmuştu. Aylin Kotil, bugün partisinden istifa ettiğini duyurdu. Kotil partideki yapısal sorunlardan dolayı istifa ettiğini açıkladı.

Kotil, istifasını duyurduğu yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:


"PARTİMİZİN GİDEREK BELLİ GRUPLARIN EGEMENLİK ALANINA DÖNÜŞTÜĞÜNE ÜZÜLEREK TANIK OLDUM"

"Gençliğimden bu yana üyesi olduğum CHP'de, menfaat ağlarıyla birbirine bağlanmış birtakım siyaset esnafına karşı bıkmadan usanmadan mücadele ettim. Ancak son dönemde bu çevrelerin tasfiyesi bir kenara; Türkiye'nin tüm renklerini, bölgelerini kuşatmasını beklediğimiz partimizin giderek belli grupların egemenlik alanına dönüştüğüne üzülerek tanık oldum.

"YENİ BİR LİDER OLMADAN TÜRKİYE'NİN ÖNÜ AÇILMAYACAK"

Parti yönetiminin bu iki büyük sorunu çözmek için hiçbir somut atmadığını görmek en büyük üzüntüm oldu. Bunlardan ötürü, çocukluğumdan bu yana büyük bir sevgiyle bağlandığım CHP'den istifa ettiğimi üzülerek bildiriyorum. Yeni bir vizyon, yeni bir kültür, yeni bir liderlik anlayışı olmadan Türkiye'nin önünün açılamayacağını düşünüyorum.

"SİYASETTEN ÇEKİLİYORUM"

Siyaseti bir anne olarak oğlum ve tüm annelerin çocukları için yaptım. Kişisel bir beklentim, hırsım yok. Gelecekte inanacağım bir hareket, ortaya çıkana dek siyasetten çekiliyorum. Herkesin yolu açık olsun, gelecek bizim…"

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Aylin Kotil Türkiye Beyoğlu Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (137)

ESKİ ULUSALCILARDAN YARAR GELMEZ:

CHP NİN BAŞINA DEMİRTAŞ GİBİ KARİZMATİK ZEKİ VE VİZYON SAHİBİ BİR LİDER GEREK. . FAKAT BU PARTİ ÖYLE BİRİNİ İÇİNDE BARINDIRMAZ. . SONUÇ OLARAK ZAYIF CHP DEMEK ZAYIF TÜRKİYE DEMEKTİR. . KAYBEDEN ÜLKE OLUYOR. . .

4
46
yanıtYanıtla
Recep Atli:

Kemalistler chpyi bir bir terk ediyor. Kilicdaroglunun ve Gürsel Tekinin acilen partiden istifa etmesi gerekiyor. Chpyi kürt partisi yaptilar.

31
5
yanıtYanıtla
murat:

Bu partinin tabanı ile beraber değişmesi lazım. en az 6 defa seçim kaybetmiş bir genel başkanı başa getiren tabanda da iş yok. bu ülkede özde milliyetçi partilere ihtiyaç var. sözde değil. halk kimin ne olduğu ve ne yaptığını çok iyi görüyor. GERİSİ HİKAYE.

yanıt1
yanıt0
ay yildiz kizi:

Anca gidersin, yaylan araplarin partisi AKP ye yavrum, sanada yedirmesini bilirler!

9
22
yanıtYanıtla
Emre:

Parti alevi,dinsiz,terör yanlısı garip bir gruba dönüştü! Artık cumhuriyet halk partisi ismindeki halk kelimesi müjde ar ın ismindeki ar kelimesi kadar anlamsız

23
7
yanıtYanıtla
kapkara:

chp yi belli bir gurubun ve Kızılbaşların ellinden alacak bir güç yoktur . .

17
11
yanıtYanıtla
muh45Mobil-ANDROID:

malesef kotil hanim chp Ermeni, alevilerin ve sosyalist "örgütlerin" rant sagladigi hatta teröre karsi durusunu belli edemeyip bir dedigi oteki dediğini tutmayan bir parti oldu

16
10
yanıtYanıtla
CHP''Lİ:

Peki akp ne yaptı koçum teröre destek verdiğini niye söylemiyorsun seni çok bilmiş kürtlerle çözüm sürecini akp yapmadımı, teröristlerin kobaniye geçişine kim izin verdi, halen durmuş CHPye laf söylüyorsun mezhepçi alçak seni.

yanıt10
yanıt7
DelikanliMobil-IOS:

Sizi dürüst ve Mert olmanizdan dolayi kutluyorum

22
3
yanıtYanıtla
DAVUT:

KEMAL BEY TEK Suçu ALEVI OLMasi. Bu millet sadece sunni gelsinde kim gelirse gelsin anlayisi var.

5
20
yanıtYanıtla
Tüm 137 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title