Haberler

Müsiad'dan Sektör Kurulu Toplantısı

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) üyelerine, geçtiğimiz günlerde yürürlüğü giren 6736 sayılı ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun’ hakkında bilgi verildi.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) üyelerine, geçtiğimiz günlerde yürürlüğü giren 6736 sayılı 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun' hakkında bilgi verildi.

MÜSİAD Malatya Şubesi tarafından Sektör Kurulu Toplantısı düzenlendi. Toplantıda MÜSİAD Üyelerine Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz ve Beydağı Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Hakan Bay tarafından 19 Ağustos 2016 tarihinde yürürlüğe giren 6736 sayılı 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun' hakkında bilgi verildi.

Toplantıda bir konuşma yapan MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, 6736 sayılı kanunun AK Parti iktidarları döneminde borçların yapılandırılması ile alakalı çıkartılan en geniş kapsamlı kanun olduğunu kaydederek, "Ben bu kanunun iş adamlarımız için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de 6.3 milyon mükellefin yaklaşık 90 milyar TL gecikmiş vergi ve ceza borcu var. Yine 3 milyonu aşkın SGK mükellefinin 85 milyar TL civarında devlete vergi borcu var. Yani devletin 160 milyar TL'lik bizden bir alacağı var. Devlet bu alacağının belli bir miktarını peşin alarak hem bizlerin üzerindeki yükü azaltmak hem de şüpheye düşen bazı alacaklarının bir kısmını kasasına koymak için bu yola başvurdu, umarım bu hepiz için hayırlı olur" diye konuştu.

MÜSİAD Üyelerine 6736 sayılı kanunun hakkında bilgiler veren Malatya Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz ise, kanunun bu güne kadar çıkarılmış en geniş kapsamlı yapılandırma kanunu olduğunu belirterek "Bu yasanın içinde tüm mükelleflerimizi hatta tüm vatandaşlarımızı ilgilendiren mutlaka bir hüküm var. Onun için bu kanunun anlaşılması çok önemli" diyerek yasa kapsamında yapılandırılan borçlar hakkında bilgiler verdi.

Yunus Poyraz'ın konuşmasının ardından Beydağı Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Hakan Bay ve SGK yetkilileri tarafından slaytlar eşliğinde üyelere, kanun kapsamında SGK borçlarının yapılandırılması ile ilgili bilgiler verdi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yunus Poyraz Beydağı Malatya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title