Haberler

Muhsin Yazıcıoğlu Anıldı

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu, Sivas Belediyesinin Düzenlediği, "Sonsuzluğa Yürüyüş" İsimli Program İle Anıldı.

'DEVLETİN KEŞ DAĞI ALTINDA KALAN İTİBARINI KURTARIN"

Büyük Birlik Partisi eski Genel Başkanı Merhum Muhsin Yazıcıoğlu, Sivas Belediyesinin düzenlediği, "Sonsuzluğa Yürüyüş" isimli program ile anıldı. Törene katılan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, "Devletin Keş dağı altında kalan itibarını kurtarın"dedi.

25 Mart 2009 tarihinde geçirdiği helikopter kazası sonucu yaşamını yitiren Büyük Birlik Partisi eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu Sivas Belediyesinin düzenlediği, "Sonsuzluğa Yürüyüş" isimli program ile anıldı. 4 Eylül spor salonunda düzenlenen proğrama BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Muhsin Yazıcıoğlu'nun annesi Fidan Yazıcıoğlu, kızı Firuze Yazıcıoğlu, Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan ile birlikte partililer ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Salonda davetlilere bir konuşma yapan BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, "Kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine, biz dava arkadaşlarına ve büyük Türk milletine Allah Eyüp Peygamber sabrı versin. Helikopter kazasında devletin itibarı orada karlar altında kalmıştır. Biz dava arkadaşları olarak kan içtik kızılcık şerbetirid dedik. Meclisteki araştırma komisyonu yenilendi. Bu olay esnansın da bize destek veren partilere teşekkür ediyorum. Biz bu olayda Büyük Birlik Partisi kadroları olarak bir uslüp ve ahlak ortaya koyduk. Şimdi bekliyoruz TBMM kendi üyesinin hukukunu millet vicdanından kurtarsın. Biz kazada ve sonrasında elde ettiğimiz bilgi ve belgeleri önlerine koyduk. Şimdi Cumhurbaşkanı Devlet denetlemeyi harekete geçirdi. Neticede hukuka güveniyoruz. 25 Mart itibari ile millet neslinde açık duran bu dosyanın Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığındaki boyu 1 metreye ulaştı. Biz bu ülkenin savcılarına yargısına hukukuna sonuna kadar güveniyoruz. ve sonucunu bekliyoruz. Bu ülkede kargaşaya izin vermeyiz. ve Millet vicdanında şüphe ile dolu olan bu dosyayı kapatın. Keş dağlarında kar altında kalan devletin itibarı kurtarın. Siz bunu yaparsanız millet vicdanındaki ezber bozulacak. Benim bu söylediklerimde bir tehdit yok. Ben birileri gibi TSK'yı göstererek sokakta hak arayan işçiler üzerinden tehdit etmiyorum. Seni o götürecek bu götürecek demiyorum. Millet iradesi ile geldiniz. Ama görevinizi yapmıyorsunuz diyorum. Bunun için yapmanız gereken iktidar ve muhalefet ile birlikte sandığı biran önce milletin önüne getirmenizdir. Hükümetin anlattıklarına bir bakıyoruz. Aman Allah'ım sanki biz bu ülkede yaşamıyoruz. Sanki bu ülkede 6,5 milyon işsiz yok. Sanki Bedrettin'in nazik bedeni Haliç'te çöpçüler tarafından bulunmamış. Sanki bu ülkede Saddet öğretmen iki suçtan aranan biri tarafından sokak ortasında 20 yerinden bıçaklanmamış. Sanki bu ülkede eşkıya Habur kapısında racon kesmemiş. Bu ülkeyi yönetenler sanki kandili söndürmüş, İmralı'yı susturmuş benimle konuşuyorlar."dedi.

Konuşmaların ardından merhum Muhsin Yazıcıoğlu için hazırlanan slayt gösterisine yer verildi. Bu sırada Yazıcıoğlu'nun kızı Firuze Yazıcıoğlu ve davetlilerin göz yaşlarını tutamadıkları görüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title