Haberler

    Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

    Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, adını bursa ilimizden alan Kemalpaşa tatlısı ile hazırlanmaktadır. Sütlü ve şerbetli tatlılıları bir arada sevenler, muhallebili Kemalpaşa tatlısı tarifine bayılacaklar. Muhallebili Kemalpaşa tatlısı tarifini henüz denememiş olanlar, birazdan vereceğimiz muhallebili Kemalpaşa tatlısı tarifine göz atabilirler. İşte tadı damağınızda iz bırakacak olan pratik muhallebili Kemalpaşa tatlısı tarifi…

    Muhallebili Kemalpaşa tatlısı tarifi şerbetli ve sütlü tatlı sevenleri oldukça sevindirecek. Kemalpaşa Tatlısı dendiğinde elbette aklımıza lezzetlerle dolu şehrimiz Bursa gelmelidir. İlk olarak Mustafa Kemal Paşa ilçesinde küçük süthanelerde üretilmeye başlanmıştır.

    Asıl adı 'Mustafa Kemal Paşa Peynir Tatlısı'dır fakat halk arasında Kemalpaşa tatlısı olarak anılmaktadır. Ramazan ayında hem yapımı kolay olması açısından hem de tadının oldukça lezzetli olması açısından muhallebili Kemalpaşa tatlısı tarifi çok fazla tercih ediliyor. Henüz muhallebili Kemalpaşa tatlısı tarifini denemediyseniz sizler için hazırlamış olduğumuz muhallebili Kemalpaşa tarifine göz atabilirsiniz.

    Muhallebili Kemalpaşa tatlısı tarifi…

    Malzemeler

    1 paket kemal paşa

    Muhallebi için

    1 Litre süt

    Yarım su bardağı şeker

    3 kaşık nışasta

    3 kaşık un

    1 paket vanilya

    1 kaşık tereyağ

    Muhallebili kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır?

    1. Adım: Kemalpaşayı paketin üzerindeki tarife uyarak pişirelim.

    2. adım:  Muhallebiyi yapalım. Vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeler bir tencereye alıp çırpıcı yardımıyla karıştıralım.

    3. adım: Ateşi açıp pişene dek karıştırmaya devam edelim.

    4. adım: Kaynamaya başlarken vanilya ve tereyağı ekleyelim.

    5. adım: 2 dakika kaynayan muhallebiyi ateşten alıp ılımaya bırakalım.

    6. adım: İster fincan ister kalıp kullanabilirsiniz. Ben minik silikon ve çini kase kullandım önceden kalıpları ıslatalım.

    7. adım:  Üstten görünmesini istiyorsanız kemal paşaları dizip muhallebiler üzerine dökülür.

    8. adım: İçinde olsun isterseniz önce bir kaşık muhallebi sonra kemalpaşa koyup üzerine muhallebiyle tamamlanır.

    9. adım: Dolapta 4 saat kadar dinlendirilir.

    10. adım: Acilse dipfrizde biraz dondurduktan sonra kalıplardan çıkarıp, Hindistan cevizi veya

    Antep fıstığıyla süsleyebilirsiniz.

    Afiyet olsun.

    Kaynak: Pembenar / Kadın

    Mustafa Kemal Paşa Kemalpaşa Kadın Haberler

    Bakmadan Geçme

    Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title