Haberler

Muğla'ya Aydınlı Körüklü Çizme Ustası Transfer Edildi

Güncelleme:

Muğla'da Yörük, Zeybek ve Efe kültürünün yaşatılması amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında, çizme yapımı için Aydın'dan usta transfer edildi.

Muğla Yörük Obaları Derneği'nin Muğla'da Yörük, Zeybek ve Efe kültürünün yaşatılması, gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında körüklü çizme yapımı ve tamiri için Aydın'dan usta transfer edildi. Muğla Yörük Obaları Derneği karşısına açılan ve işletmesini Aydınlı Serkan Gündüz'ün yaptığı körüklü çizme imalathanesinin açılışını Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ve Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, ile dernek üyeleri yaptı.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Osman Gürün, Söke, Denizli ve Aydın'a gönderilen körüklü çizmelerin artık Muğla'da yapılabileceğini belirterek, "Muğla tarihi ve kültürel yapısıyla değerlerini koruyan bir şehir. Derneğimizde son yıllarda Yörük kültürüyle ilgili önemli çalışmalar yapıyor. Öncelikle Yörük kıyafeti diken bir esnafın istihdamını sağladık. Şimdide Söke, Denizli ve Aydın'dan alınan körüklü çizmeleri Muğla'da yapmaya başlayacağız. Yörük kültürünü gerçekten yaşamak ve görmek isteyen herkesi Muğla'ya davet ediyoruz" dedi.

Muğla'nın artık Yörük-Türkmen şehri olduğunu söyleyen Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, "Dernek olarak 2007 yılından bu yana yurt içi ve yurt dışında çeşitli programlara katılarak, Yörük kültürünü yaşatmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımızda artık gençlerin öncülük etmesini istiyoruz. Biz Muğla'yı Yörük-Türkmen şehri olarak söylüyoruz. Muğla'ya gelen yerli ve yabancı turistlere derneğimiz bünyesinde oluşturulan müzemizi gezdiriyoruz. Artık buraya geldiklerinde yöresel kıyafet ve ayakkabılarımızı da görmüş olacaklar. Artık, kültürümüze özgü kıyafet ve ayakkabılarımızı dışardan almıyor, gönderiyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, körüklü çizme imalathanesinin açılışı katılımcılar tarafından gerçekleştirildi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orhan Akcan Osman Gürün Aydınlı Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title