Haberler

Muğla: Antik Kıskaç Operasyonu'nda Karun Soruşturması

Müzelerden çalınan tarihi eserlerle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Muğla'nın Köyceğiz İlçesi merkezli başlatılan Antik Kıskaç isimli operasyonda ele geçirilen 3 binden fazla tarihi eserin, Uşak Müzesi'nden çalınan Karun Hazineleri ile olan ilişkisi araştırılıyor. Operasyonla ele geçirilen tarihi eserlerin Uşak Müzesi'nden çalınan Karun Hazineleri'ne ait olup olmadığının tespiti için Uşak'tan bir heyetin inceleme yapacağı öğrenildi.

Müzelerden çalınan tarihi eserlerle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Muğla'nın Köyceğiz İlçesi merkezli başlatılan Antik Kıskaç isimli operasyonda ele geçirilen 3 binden fazla tarihi eserin, Uşak Müzesi'nden çalınan Karun Hazineleri ile olan ilişkisi araştırılıyor. Operasyonla ele geçirilen tarihi eserlerin Uşak Müzesi'nden çalınan Karun Hazineleri'ne ait olup olmadığının tespiti için Uşak'tan bir heyetin inceleme yapacağı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından Salı günü Köyceğiz İlçesi merkezli olarak Muğla, Denizli ve Burdur illerinde yapılan Antik Kıskaç isimli operasyonda 24 kişi ile birlikte 3 bine yakın tarihi eser 8 dedektör, 7 tabanca ve 33 adet tarihi eser katalogu ele geçirildi. Operasyonda ayrıca, yaklaşık 20 santimetre büyüklüğünde altın haç, 22 adet tarihi av tüfeği, 2 bin 322 sikke, geyik boynuzlu boğa heykeli, 19 bilezik, 33 yüzük, 15 kolye ucu, cam ve bakır vazolar, 5 yüzük taşı ile birlikte bronz ve mermer heykelcikler ele geçirildi.

Tarihi eser operasyonunda Muğla İl Jandarma Komutanlığı Muğla'nın Köyceğiz ilçesi merkez olmak üzere Denizli, Burdur ve bu illere bağlı ilçe ve beldelerde düzenlediği operasyonda 24 kişiyi göz altına aldı. Kaçak kazılardan elde edilen ve paha biçilemez eserlerin de aralarında bulunduğu 3 bine yakın tarihi eseri yurt dışına pazarlamak isteyen çetenin ele başılığını ise Marmarisli işadamı M.M.'nin yaptığı ileri sürüldü.

Geçtiğimiz salı günü saat 05.00'da başlayan operasyonla Köyceğiz'de kaçak kazı yaptığı ve tarihi eserleri sattığı tespit edilen 10 kişinin gözaltına alınmasının ardından Köyceğiz'deki kaçak kazılarda elde edilen tarihi eserleri çetenin Burdur, Denizli, Fethiye, Marmaris ve Muğla merkezdeki bağlantılarına sattığı ihbarı üzerine jandarma 21 ayrı noktada eş zamanlı operasyonlar düzenledi. 21 askeri araç ve yüzden fazla jandarmanın görev aldığı operasyonda Fethiye'den 4, Marmaris'ten 1, Muğla merkezden 1, Ula'dan 1, Burdur'dan 2, Burdur'a bağlı Gölhisar ve Bucak'tan 2, Denizli'den 1 ve yine Denizli'ye bağlı Çameli ve Acıpayam'dan 2 kişi göz altına alındı.

Çete oluşturmak ve tarihi eser kaçakçılığından göz altına alınan 24 kişi ve operasyonda ele geçirilen tarihi eserler, Köyceğiz İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirildi. sanıkların soruşturmalarının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title