Haberler

Mudurnu Belediye Başkanı İnegöl Açıklaması

Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, "Mudurnu, Türk kültür ve mimarisinin hala yaşayan ve ayakta durma mücadelesi veren canlı tanığı konumundadır.

Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, " Mudurnu, Türk kültür ve mimarisinin hala yaşayan ve ayakta durma mücadelesi veren canlı tanığı konumundadır." dedi.

Başkan İnegöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, antik dönemlerden bu yana birçok yerleşime ev sahipliği yapan ve Frigya, Lidya, Pers, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı ile Cumhuriyet dönemi izlerinin halen görülebildiği ilçenin hem doğası hem de tarihi dokusuyla önemli bir turizm merkezi olduğunu belirtti.

Türk mimarisinin özgün örneklerini de kent içinde barındıran Mudurnu'nun avlulu, cumbalı, geniş saçaklı ve kendisine has pencere düzenli dış görünüşü ve çok yönlü ahşap işçilikli konakları ile tarihi atmosferi halen yaşatmakta olan dar sokaklarının bulunduğuna değinen İnegöl, ilçede bulunan 3 şehzade camisinin de Osmanlı mimari zevkinin izlerini günümüze taşıyan kültür zenginliklerden bazıları olduğunu söyledi.

İlçede 235 adet tescilli kültür ve tabiat varlığının olduğunu dile getiren İnegöl, şunları kaydetti:

"Bu yapılar yok olmadan, kent belleğine sahip çıkarak bir an önce koruma uygulamalarına geçilmesi gerekmektedir. İlçemiz kentsel sit sınırları içinde bulunan 235 adet tescilli yapının, 77 adedinin rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri, 54 tescilli yapının da restorasyon uygulamaları gerek belediye, gerek mal sahibi, çoğunlukla da Kültür Bakanlığının verdiği desteklerle yapılmıştır. Ama ne yazık ki, geriye kalan 158 adet yapı maddi imkansızlıklar yüzünden onarılamamakta, güçlükle ayakta kalmakta ve maili inhidam kararı alınan yapılar gün geçtikçe çoğalmaktadır."

Başkan İnegöl, ilçede bulunan tarihi yapılarının hemen hemen tamamında kültürü ve gelenekleriyle birlikte yaşamın devam ettiğini belirterek, "Mudurnu, Türk kültür ve mimarisinin hala yaşayan ve ayakta durma mücadelesi veren canlı tanığı konumundadır. Mudurnu, kendi yerel kültürünün yanında UNESCO ve CittaSlow'un vereceği uluslararası destekle, kültür turizminin önemli destinasyonlarından biri olmayı ve kültür turizminde niteliksel ve niceliksel arz geliştirilmeyi hedefliyor." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet İnegöl Selçuklu Mudurnu Roma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER!!!?? TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title