Haberler

Müdür Aktuğ'dan 'Van Gecesi'ne Davet

VAN (İHA) – Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, Van’ın düşman işgalinden kurtarılışının 99’uncu yıldönümü nedeniyle düzenledikleri geceye herkesi davet etti.

VAN (İHA) – Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, Van'ın düşman işgalinden kurtarılışının 99'uncu yıldönümü nedeniyle düzenledikleri geceye herkesi davet etti.

Van'ın düşman işgalinden kurtarılışının 99'uncu yıldönümü nedeniyle Van Valiliği öncülüğünde bir gece düzenleyeceklerini belirten Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, "2 Nisan akşamı Van Devlet Tiyatrosu salonunda saat 19.00'da 'Van Gecesi' yapılacak. Büyükşehir Belediyesinin yöresel yemek ikramının olacağı gecede, Van Oturma Gecesi ekibi tarafından Van türküleri seslendirilecek. Gecede Vanlı ressamların çizdiği Van konulu resimler de katılımcıların beğenisine sunulacak" dedi.

2010 yılından itibaren geleneksel hale getirdikleri 'Van Gecesi'ni bu sene de yapacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Aktuğ, "Van'ın çok zengin olan kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere ulaştırmak için kente ait yöresel yemeklerin, resimlerin, türkülerin, şiirlerin, manilerin ve deyimlerin yer alacağı gecemizi planladık. Van, kültür anlamında çok zengin bir kent. Bu kültürün yaşatılması gerekiyor. Bunun yanında yine uzun yıllar yaşatılmış 'Van Oturma Gecesi' geleneğinin de sürdürülmesi gerekiyor. Urfa'nın 'Sıra Gecesi', Elazığ'ın 'Kürsü Başı' gibi Van'ın da bir 'Oturma Gecesi' geleneği var. Bu geleneğin de bilinmesi ve yaşatılması gerekir. Bu tür geceler düzenlenerek, bu geleneğin gelecek kuşaklara aktarılması ve yaşatılması gerekmektedir. Ben bu kapsamda gecemizin hazırlanmasında her türlü katkıyı sağlayan Valimiz Sayın İbrahim Taşyapan'a, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kültür Daire Başkanlığına, Van Oturma Gecesi ekibine, Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ve ressamlarımıza Van halkı adına teşekkür ediyor, tüm Vanlıları bu eşsiz gecemize davet ediyorum" ifadelerini kullandı. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muzaffer Aktuğ Van Valiliği Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title