Haberler

    Mozilla'nın Android'e Özel Yeni Tarayıcısının Çıkış Tarihi Belli Oldu

    Mozilla, Android cihazlar için Firefox Preview adında yepyeni bir tarayıcı tasarlıyor.

    Mozilla, Android için tasarladığı yeni nesil internet tarayıcısı Firefox Preview'ı duyurdu. Yeni tarayıcı, şu anda kullanılabilir durumda ancak uygulama hâlâ kararlı sayılmaz. Mozilla, tarayıcının bitmiş hâlinin sonbaharda çıkacağını açıkladı. Firefox, bu yeni versiyonla tamamen değişiyor ve geçmiş sürümlere kıyasla çok daha hızlı bir internet tecrübesi vadediyor.

    Firefox Preview ile Mozilla, tarayıcının motorunu da değiştirdi. Böylelikle tarayıcı, Brave ve Chrome gibi yazılımlarla yarışabilecek hâle geldi. Mozilla'nın testlerine göre yeni tarayıcı, Firefox'un eski sürümlerine kıyasla 2 kat daha hızlı.

    Mozilla Preview oldukça minimalist bir tasarıma sahip. Tarayıcı, basit bir başlangıç ekranı ve sade bir navigasyon çubuğu ile geliyor. Büyük ekrana sahip cihazlar için bu çubuk oldukça kullanışlı. Böylelikle ekranın uç köşelerine sürekli dokunmak zorunda kalmıyorsunuz. Ayrıca URL menülerinden paylaş ve kaydet seçeneklerine de ulaşabiliyorsunuz.

    Firefox Focus'la olan tecrübelerini göz önünde bulunduran Mozilla, insanların gizliliğe oldukça önem verdiğini söylüyor ve bu nedenle "izleme korumasının" uygulamayla beraber geldiğini söylüyor. İzleme koruması, rahatsız edici reklamları ve izleyicileri engelliyor. Yeni tarayıcı, böylelikle internette gezmeyi biraz daha hızlı bir hâle getiriyor.

    Uygulamanın yeni bir özelliği de "Koleksiyonlar". Bu özellik sayesinde, Firefox Preview'ın ana sayfasından birçok siteye kolayca erişim sağlayabiliyorsunuz. Bu özellik, sitelere geri dönmeyi oldukça kolaylaştırıyor.

    Mobil platformlarda güçlü bir temel atmak istediğini söyleyen Mozilla, bu yılın geri kalan aylarında tamamen Android tarayıcısı üzerinde çalışacak. Firefox Focus üzerine yapılacak çalışmalar, şu anlık askıya alınmış durumda ancak tarayıcı hâlâ kullanılabilir. Firefox Focus'un geleceğinin ne olacağı kesin değil ancak şu anki durum, onun hâlâ kullanıma açık olacağını gösteriyor.

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    Firefox Haberler

    Bakmadan Geçme

    Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title