Haberler

Motosiklet Tutkunları Halfeti'de Buluştu

Motosiklet tutkunları, bahar sürüşlerini Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde başlattı.

Motosiklet tutkunları, bahar sürüşlerini Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde başlattı.

Aralarında Gaziantep, Diyarbakır, Malatya gibi farklı illerden yaklaşık 100 motosiklet gezgini, Birecik Baraj Gölü nedeniyle sahil kentini andıran Halfeti ilçesinde buluştu. Bir süre ilçede tur atan grup, daha sonra geçen yıl ilçede öldürülen motosikletli gezginler Engin Öksüz ve Abdullah Türk'ün anısına baraj kenarına karanfil bıraktı.

Grup üyeleri, daha sonra aralarında Çanakkale ve Adıyaman'ın da bulunduğu farklı kentlere doğru yola çıktı.

Türk Riders Motosiklet Kulübü Koordinatörü Mehmet Sevim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi taş evleri ve doğal güzellikleriyle Güneydoğu'nun "saklı cenneti" olarak nitelendirilen Halfeti'ye ilginin son yıllarda arttığını söyledi.

Motosiklet tutkunlarının seyahat güzergahları için doğal güzelliklerin büyük önem taşıdığını vurgulayan Sevim, çözüm süreciyle özellikle Güneydoğu'daki tarihi ve turistik mekanlarında motosikletçiler tarafından daha fazla gezilmeye başladığını belirtti.

Sevim, bahar sürüşlerini de bölgenin güzelliğine dikkati çekmek için Halfeti'de başlattıklarını dile getirdi.

Motosiklet tutkunu iki arkadaşlarının geçen yıl Halfeti'de uğradıkları silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini vurgulayan Sevim, "Bu nedenle bazı motosiklet kulüpleri Güneydoğu turlarından Halfeti'yi çıkardı. Bizler de Halfeti'nin bütün motorcuların güvenle gelebileceği sakin ve kamp yapılabilecek bir bölge olduğu vurgulamak istedik" ifadelerini kullandı.

Motosiklet tutkunu Murat Akgül de ilk defa ziyaret ettiği ilçeye hayran kaldığını ifade ederek, bölgeye daha geniş kapsamlı bir tur için İstanbul'dan arkadaşlarıyla gelmeyi planladıklarını söyledi.

Kaynak: AA / Yerel

Abdullah Türk Mehmet Sevim Şanlıurfa Halfeti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title