Haberler

Milletvekili Katırcıoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı Yayınladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesajında kadının toplumdaki yeri ve gücüne değinen Katırcıoğlu şunları söyledi: "Kadın emektir, Kadın hayattır, Kadın fedakarlıktır, Kadın annedir. Kadın, kadim geçmişimizden aydınlık geleceğimize uzanan köprüdür. Mücadelesiyle insanlığın umudunu yeşerten tüm kadınlarımız, güçlü ailenin ve güçlü milletin mimarlarıdır. İstiklal ve istikbal mücadelelerinde, 15 Temmuz'da en ön safta yer alan kadınlarımız, geleceğimize rehberlik edecek bir miras bıraktılar. Öz güvenleri yüksek, birikimli, eğitimli ve cesur kadınlarımızın, ekonomiden siyasete her alanda sayılarının artması, ülkemizi daha ileri seviyelere taşıyacaktır. Ekonomik veriler gösteriyor ki, kadının istihdam ya da girişimcilik yoluyla ekonomiye katılımı, ülkemizin dünya çapında ekonomik hedefleri ve 2023 vizyonu adına elzemdir."

Kadına yönelik ayrımcılığın ve engellerin ortadan kaldırılması ve teşvik mekanizmalarının yaygınlaştırılması çalışmalarının süratle hayata geçirildiğini ifade eden Katırcıoğlu, "KEFEK olarak, kadının toplumsal hayattaki gelişimini bütüncül bir yaklaşımla ele alıyor, daha iyisi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Kadınlarımıza ait meselelerin tüm topluma ait meseleler olduğunu unutmamalıyız. Toplumsal mutabakat ve anlayış, sorunların çözümünde yol gösterici olacaktır. Devletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, vatandaşlarımız bugün kadınlarımıza ve çocuklarımıza yönelen şiddet ve cinsel istismarın ortadan kaldırılması büyük gayret göstermektedir. KEFEK olarak da, kamuoyu vicdanını yaralayan meselelerde, milletimizin çağrısına kulak vereceğiz, üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz. Bu düşüncelerle, 15 Temmuz'da korkusuzca şehadete yürüyen kadınlarımız başta olmak üzere vatanı için şehit düşen tüm kadınlarımızı şükranla anıyor, şiddet kurbanı olan kadınlarımıza da Allah'tan rahmet diliyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün barışa, dostluğa, kardeşliğe, dayanışmaya vesile olmasını diliyorum" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Radiye Sezer Katırcıoğlu Türkiye Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
title