Haberler

Milletvekili Genel Seçiminin Ardından

25. Dönem milletvekili genel seçiminin ardından Bolu, Bartın ve Zonguldak'ta milletvekilleri mazbatalarını almaya başladı.

25. Dönem milletvekili genel seçiminin ardından Bolu, Bartın ve Zonguldak'ta milletvekilleri mazbatalarını almaya başladı.

Bolu Adliyesi'ne gelen CHP'den Bolu Milletvekili seçilen Tanju Özcan, mazbatasını Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi ve İl Seçim Kurulu Başkanı Yusuf Zabun'un elinden aldı.

Özcan, burada yaptığı konuşmada, partililere teşekkür etti.

Bartın'da, CHP'den milletvekili seçilen Muhammet Rıza Yalçınkaya, mazbatasını aldı.

Mazbatasını 1. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi İl Seçim Kurulu Başkanı Ayşegül Öselmiş'in elinden alan Yalçınkaya, partililerin tebriklerini kabul etti.

Yalçınkaya, burada gazetecilere yaptığı açıklamada,  3 dönemdir milletvekili seçildiğini belirterek, halkın güven duymasının mutluluk verici olduğunu söyledi.

Bartın'a hizmet etmenin mutluluğunu yaşayacağını ifade eden Yalçınkaya, "Bartın halkı şunu çok iyi bilsin ki, doğruluktan, dürüstlükten ayrılmadan, namus ve şerefimizle bizlere verdikleri bu onurlu görevi, en iyi şekilde yerine getirmenin gayreti içinde olacağım. Siyasette uzun seneler görev yapmak, destek ve katkı görmek çok güzel bir olay. Bir kez daha mutluyum, onurluyum" dedi.

Yalçınkaya, kısa sürede ülkenin yönetimde söz alacak siyasi iradenin göreve başlaması temennisinde bulundu.

-Zonguldak

Zonguldak'tan CHP'den milletvekili seçilen Şerafettin Turpçu ve Ünal Demirtaş, mazbatasını aldı.

Turpçu, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, büyük bir sorumluluk üstlendiklerini belirtti.

"İnşallah kurulacak hükümette CHP yer alır" diyen Turpçu, "Türkiye'nin sorunlarını çözecek parti CHP'dir. Bu sonucun alınmasında bütün örgüt emekçilerine, kadın kollarımıza, bize ön seçimde öncelikle yarışma imkanı veren genel merkezimize, genel başkanımıza, örgüt üyelerimize hepsine teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Demirtaş ise hizmet etmek için milletvekilliğine talip olduklarını vurgulayarak, "Zonguldak halkı bize bu görevi verdi. Bize oy versin vermesin bütün Zonguldak halkına çok çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da söz verdiğimiz vaatleri yerine getirmek ve ilimizin yanı sıra vatanımıza, ülkemize hizmet etmek için elimden geleni bütün gayreti göstereceğime sizlerin huzurunda söz veriyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Muhammet Rıza Yalçınkaya Zonguldak Bartın Bolu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title