Haberler

Milletvekili Durmaz, Yetim ve Afganlı Çocuklar ile Orucunu Açtı

AK Parti Erzincan Milletvekili Dr. Talha Erol Durmaz yetim ve Afganlı çocuklar için düzenlenen iftar programına katıldı.

AK Parti Erzincan Milletvekili Dr. Talha Erol Durmaz yetim ve Afganlı çocuklar için düzenlenen iftar programına katıldı.

İlim Hizmet ve Yardımlaşma Vakfı (İHYA) Erzincan Şubesi tarafından düzenlenen program Sümbül Valide Kız Kur'an Kursunda AK Parti Milletvekili Dr. Talha Erol Durmaz, Vakıf ve Kur'an Kursu yöneticileri, yetim ve Afganlı çocukların katılımıyla gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen iftar programında konuşan AK Parti Milletvekili Dr. Talha Erol Durmaz, kainatın Efendisi Peygamberimizin de yetim olduğunu hatırlatarak, yetimlere gereken şefkatin ve ilginin gösterilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Milletvekili Durmaz konuşmasında, "Biz, yetim bir peygambere ümmet olma şerefine nail olmuşuz. Peygamber Efendimiz (s.a.v) yetim olarak dünyaya gelmiş, 6 yaşında annesini kaybedip öksüz kalmıştır. Resulullah hem yetim, hem de öksüz kalmış, bunun zorluklarını yaşamış, bu sıkıntılara göğüs germiştir. Biz de öksüz ve yetim yavrularımıza karşı hem maddi, hem de manevi sorumluluklarımızın farkındayız, elimizden gelen her desteği sağlıyoruz, bundan sonra da buna gayret göstereceğiz. Önemli olan dünyada ağlayan yetim kalmamasıdır. Bunun gayreti içerisinde olmalıyız.

Türkiye'nin hemen yanın başındaki İslam ülkelerinde çok ciddi sıkıntıların yaşandığını, Türkiye'ye bu ülkelerden sığınan binlerce Müslüman'ın bulunduğunu ve ensar bir toplum olarak bu misafirlere gereken duyarlılığın gösterildiğini belirten Milletvekili Durmaz, ülkelerinde ki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan binlerce Afganlıya kucak açıldığını belirtti. Durmaz; "Özellikle milletimizin İslam'ı sevgi yönüyle, İslam'ı barış yönüyle, İslam'ı kardeşlik yönüyle, İslam'ı paylaşarak zenginleştirme yönüyle yeniden İslam alemine, İslam coğrafyasına ve de insanlığı çok daha zengin, çok daha güzel renkleriyle yansıtacaktır." dedi. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Talha Erol Durmaz Ak Parti Erzincan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title