Haberler

MHP'li Senem Kılıç'tan Çarpıcı İşsizlik Rakamları

İzmir’de işsizliğin son on yıl içinde kronikleştiğini dile getiren MHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Senem Kılıç, en korkutucu oranların ise genç işsizlikte görüldüğüne dikkat çekti.

İzmir'de işsizliğin son on yıl içinde kronikleştiğini dile getiren MHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Senem Kılıç, en korkutucu oranların ise genç işsizlikte görüldüğüne dikkat çekti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Senem Kılıç, seçim çalışmalarını kent genelinde sürdürüyor. Konuşmalarında İzmir'deki işsizlikten bahseden Kılıç, kentte işsizliğin son on yıl içinde kronikleştiğini kaydetti. Özelikle genç işsizliğin korkutucu rakamlara ulaştığını ifade eden Kılıç, "Kanayan İzmir ekonomisine neşter vurulmalı. Nüfusa kıyaslandığında yaklaşık 300 bin genç sokaklarda işsiz geziyor" dedi. İzmir'de her 4 gençten birinin işsiz olduğunu hatırlatan Kılıç, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerinden örnekler verdi. MHP'li Senem Kılıç, "Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı Temmuz 2015 döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 103 bin kişi artarak, 2 milyon 970 bin kişi olmuş durumda. İşsizlik oranı ise yüzde 9,8 seviyesinde gerçekleşti. 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı 0,1 puanlık artış ile yüzde 18,3 olurken, 29 yaş altı işsizlerin İzmir'deki işsizlerle oranı ise yüzde 38.9. Bu rakam Türkiye'nin başka bir şehrinde yok" şeklinde konuştu.

GENÇ İŞSİZLİĞİN ÇÖZÜMÜ İÇİN SÖZ VERDİ

İş bulma sıkıntısının, gençleri başka şehirlere ve ülke dışına göçe zorladığının altını çizen Senem Kılıç, hem partisi hem de kendi adına genç işsizliğin çözümü için söz verdi. İş arayan gençlerle kobiler arasında köprü kurmanın önemine vurgu yapan Kılıç, inovatif fikirler üreten gençlerin projelerini hayata geçirebilmeleri için desteklenmelerinin şart olduğunu belirtti. İzmir'in, 150 bini aşan üniversite öğrencisi, 10 üniversitesi ve uluslararası arenada dünyanın her yerinden yabancı öğrenci ithal eden bir kent olmasının büyük bir avantaj olduğunu ifade eden Senem Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

"Bilgisayar mühendislerimizi, teknoloji mühendislerimizi İzmir'de tutmanın yollarını bulmalıyız. Pek çok teknoparkımız var. Kobilerin ise en büyük problemi kaynağa ulaşamama. Eğitime fırsat ayıramamış, küçük imkanlarla başlayıp yoğun çalışarak işletmesini büyütmüş. Desteklerle de ihracata açılmışlar. Ama bugün ikinci kuşağa, eğitimli kuşağa nasıl bir şirket bırakmaları gerektiğini bilmiyorlar. Çünkü y ve z kuşağı çabuk sıkılan, hızlı bir şekilde otoriter yapı içine giremeyen, kendi söylemlerini rahat söyleyecek, şirketiyle bütünleşen, teknoloji transferlerinin doğru yapılacağı geleceğe dönük vizyonu olan şirketler istiyor. Ama maalesef bugün iş dünyası teknolojiye yatırım yapmıyor. Hala kaçak lisanslı yazılımlar kullanıyor. Şirket içi girişimcilik ve inovasyonla yeni kuşağı ayakta tutabiliriz. Yeni bir sürecin başlatılması ve bu kuşağın o alana dahil edilmesi gerekiyor. Genç ve üretken bir nüfusuz. Ülkemizin geleceğinin gençler de olduğunu biliyoruz. Bu yüzden tüm gençleri ülkemizin geleceği olan MHP'de siyaset yapmaya ve ülkemizin sorunlarını beraber çözmeye çağırıyoruz" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye İstatistik Kurumu Senem Kılıç İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title