Haberler

MHP'li Şandır'dan Küreselleşme Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, Küreselleşmenin Türkiye'yi Olumsuz Yönde Etkilediğine İşaret Ederek, "Türkiye, Küreselleşme Olgusunun Pazarlama ve Üretime Getirdiği Etkiye Tedbir Geliştirmekte Geç Kalıyor" Dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, küreselleşmenin Türkiye'yi olumsuz yönde etkilediğine işaret ederek, "Türkiye, küreselleşme olgusunun pazarlama ve üretime getirdiği etkiye tedbir geliştirmekte geç kalıyor" dedi.

Partisinin il ve ilçe divan toplantılarına katılmak üzere Tokat'a gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Şandır, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Sarıtaşlı'yı makamında ziyaret etti. MHP'nin tek başına iktidar olursa üretimi teşvik edeceğini ifade eden Şandır, "Bizim program önceliğimiz, üretimin üzerindeki yükleri asgariye indirerek üretimi teşvik etmek. Türkiye'de sürdürülebilir kalkınmayı ancak kendi kaynaklarınıza dayalı üretimi geliştirerek sağlayabilirsiniz. Bu da üreten sektörleri teşvikten geçiyor. Bir başka süreç daha yaşıyoruz. Üretimden uzaklaşan insanın tekrar üretime kazandırılması çok zor bir hadise. Tekstil sektöründe Çin'in rekabetine dayanılamayınca fabrikalar sökülüp gidiyor. Yenisinin kurulması sıkıntı" diye konuştu.

Şandır, küreselleşme olgusunun Türkiye'nin geleceği açısından çok köklü etkileri olduğunu söyleyerek, "Tedbir geliştirmekte sıkıntılarımız var. Çünkü küreselleşme dediğimiz hadise, sadece iletişim sektöründeki hızlı gelişme değil. Pazar ve üretim konusunda da bir küresel güç, köy haline geldik. Mesela Erzincan çarşısında Kırgızistan fasulyesi satılıyor. Türkiye, bu küreselleşme olgusunun pazarlama ve üretime getirdiği etkiye tedbir geliştirmekte geç kalıyor. Ülkemizi daha büyük bir handikaba sokmadan tedbir geliştirilirse, yeniden üretime döneriz. Türkiye hızla üretimden uzaklaştırılıyor. Kalkındığımız dediğimiz hadise rakamlar üzerinde ortaya çıkan bir sonuç. Kalkınmış, büyümüş olsak işsizlik azalacak. 51 milyon 851 bin çalışan insanımızdan 23 milyonu çalışıyor. Gelişmekte olan hiçbir ülkenin rakamı bu değil. Biz çalışır işgücü kapasitesinde yüzde 50'yi bile bulamıyoruz. Bunu yüzde 70'e çıkarmamız lazım ki Türkiye'miz kalkınabilsin" şeklinde konuştu.

Devlet eski Bakanı Dr. Reşat Doğru ise, gençlerin iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Doğru, Türkiye'nin bölgesinde lider, bölgenin yıldızı olabilecek bir konumda olduğunu ifade ederek, "Bunun, Orta Asya'da dengelerin bozulmuş olduğu bir ortamda çok önemli olduğunu düşünüyorum. Türkiye artık ne derse desin bir kutup olmak mecburiyetinde. AB devletlerinin tek kutuplu bir dünya olarak seçmiş olduğu mesafeyi hep beraber görüyoruz. Önümüzdeki dönemlerde rakiplerimiz çok ciddi" dedi.

Doğalgaz konusuna değinen Tokat Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Orhan Sarıtaşlı da, şunları söyledi:

"Yanı başımızdaki Çorum, Sivas doğalgaz kullanıyor. Eğer ilk başlangıçta, 4 yıl önce çalışmalar başlatılmış olsaydı, belki bu illerden daha önce doğalgazı kullanacaktık. Bunlar biraz gayret ve çaba meselesi. Göreve gelen arkadaşlarımız öncelikli işleri planlı yapmalı ve zaman içerisinde gerçekleştirilmeli."

(Nİ-SA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title