Haberler

Mersin: Mersin'deki Sel Felaketi

Mersin ve İlçelerinde Dün Etkili Olan Sağanak Yağışla İlgili Hasar Tespit Çalışmalarına Başlandığı Bildirildi. Evlerini Su Basan Vatandaşlar Kendi Yaralarını Kendileri Sarmaya Çalışırken, Yetkililer, Hasar Gören Ev, İşyeri ve Ekili Alanlarla İlgili Hasar Tespit Çalışmalarına Bu Sabah İtibariyle Başlandığını Belirtti.

Mersin ve ilçelerinde dün etkili olan sağanak yağışla ilgili hasar tespit çalışmalarına başlandığı bildirildi. Evlerini su basan vatandaşlar kendi yaralarını kendileri sarmaya çalışırken, yetkililer, hasar gören ev, işyeri ve ekili alanlarla ilgili hasar tespit çalışmalarına bu sabah itibariyle başlandığını belirtti.

Dün Mersin ve çevresini etkisi altına alınan şiddetli yağmurun özellikle çarpık kentleşmenin yaşandığı gecekondu bölgeleriyle Mezitli Beldesi'nde hasara yol açtığı kaydedildi. Yağış nedeniyle Mustafa Kemal Mahallesi'nde 30 evi su basarken, Kurdali Mahallesi'nde ise 20'nin üzerinde evin sular altında kaldığı ifade edildi. Bunun yanı sıra Mezitli Beldesi ile Osmaniye, Siteler, Gündoğdu, Tozkoparan ve Güneş mahallelerinde selden dolayı çok sayıda ev ve işyerinin hasar gördüğü bildirildi.

Mersin Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, hasar gören ev ve işyerlerinin tespiti için bu sabah itibarı ile çalışmaların başladığını kaydetti.

Öte yandan, ilçelerdeki tarım arazileriyle ilgili hasar tespit çalışmalarının sürdüğü, binlerce dönüm ekili alanın selden zarar gördüğü ifade edildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Müdürü İbrahim Özdemir de, dünkü sel baskınları sırasında 42 evde su tahliye işlemlerini gerçekleştirdiklerini kaydetti. Tarım Müdürlüğü yetkilileri de ilçelerde yaklaşık 600 çiftçinin hasar tespiti için müracaat ettiğini, 2 bin 305 dekar alanda narenciye ve sebze alanlarının zarar gördüğünü bildirdi. Mersin merkezde de Menteş, Bekirde, Bahçeli ve Arpaç Beldeleri'nden ihbarlar alındığını dile getirilen yetkililer, hasar tespit çalışmalarının yaklaşık 2 hafta süreceğini kaydetti.

Mersin Meteoroloji Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, bu sabah itibarı ile Mersin'de son 24 saat içinde metre kareye 95.7 kilogram yağış düştü.

Diğer yandan, dün gün boyu sağanak yağışın etkisi altında kalan Mersin'de, bugün bahardan kalma bir gün yaşanıyor. Hava sıcaklığının yaklaşık 22 derece olduğu kentte, insanlar parklara ve deniz kenarlarına akın etti. Balıkçılar da 2 günlük aranın ardından yeniden avlanmak için denize açıldı. Yağışların yarın yeniden etkili olması bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title