Haberler

Mersin'de "Girişimcilik Haftası" Kutlamaları

Mersin İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Anteplioğlu, Meslek Okullarının Toplumsal Kalkınmanın Temel Unsuru Olduğunu Söyledi.

Mersin İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Anteplioğlu, meslek okullarının toplumsal kalkınmanın temel unsuru olduğunu söyledi.

Mersin'de, "Girişimcilik Haftası" dolayısıyla Yahya Günsur Anadolu Bilgisayar Teknik Lisesi'nde bir toplantı düzenlendi. Toplantıya; Mersin İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Anteplioğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer ile bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Anteplioğlu, meslek okullarının toplumsal kalkınmanın temel unsuru olduğu belirtti. Toplumsal kalkınmanın gerçekleşmesi için eğitilmiş iş gücü ve üretime ihtiyaç olduğunu ifade eden Anteplioğlu, "Bu iki güç sayesinde ülkeler sanayi alanında hamle başlatırlar. Başlayan bu hamle ile ülkeye ekonomik manada girdiler sağlanır, ihracat artar, ithalat azalır, bireysel gelirde artmalar meydana gelir. Bugün kalkınmasını tamamlayan ülkelerin tamamında mesleki eğitimi almış kalifiye iş gücü, sanayideki yerini almıştır. Bu toplumsal gerçeklerden hareket ile toplumsal kalkınmanın önemli unsurlarından biri olan meslek okullarının sayısı artmalı ve bu okullardan mezun olan öğrencilerin girişimci olması için gerekli tüm destek sağlanmalıdır" dedi.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer de, konuşmasında Osmanlı İmparatorluğu dönemindeki "Loca Teşkilatı" ve "Ahilik Kültürü" ile girişimcilik arasında bağlantı kurarak, "Bugünkü mesleki eğitimin temeli Osmanlı İmparatorluğu zamanında kurulan 'Loca Teşkilatı' ve 'Ahilik Kültürü'ne bağlıdır" diye konuştu.

Girişimciliğin yenilik yapmak anlamına geldiğini dile getiren Dinçer, "AB ülkelerinde çocukların küçük yaşta belli bir mesleği seçmesi için çaba sarfedilmektedir. Yani orada buradaki ilköğretim çağındaki bir çocuk mesleğini, yeteneği, bilgi ve becerisine göre seçmiş, kararını vermiştir. Bizim ülkemizde de öyle olması gerekir. Girişimcilik cesaret ve devamlılık ister ve kararlı olmayı gerektirir. İyi girişimci, akıllı insandır. Girişimci insan, aldığı kararın arkasında duran insan demektir. Ülkemizde de Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, KOSGEB girişimcilerin önünü açmak için destek vermektedir" şeklinde konuştu.

Yahya Günsur Anadolu Bilgisayar Teknik Lisesi Müdürü Sinan Akın ise, "Ülkemiz ekonomisinde önemli bir yeri olan işletme fikrinin kurulması, girişimcilik ruhu ile bağlantılıdır. Bu ruhu vermek için meslek liseleri olarak elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Meslek okulları sanayi toplumu olmanın en önemli basamaklarından biridir" dedi.

(HK-MT-Y) 05.03.2008 17:40 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title