Haberler

Merinos'ta Şehr-İ Ramazan Coşkusu Ziyarete Açıldı

Güncelleme:

Gök kubbeli açık namazgâhta Enderun usulü kılınan Teravih namazına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, alana kurulan dev sahnedeki orta oyunu ve tiyatral gösteriler ilgiyle izlendi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Ramazan etkinlikleri Merinos Park'ta başladı. Gök kubbeli açık namazgâhta Enderun usulü kılınan Teravih namazına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, alana kurulan dev sahnedeki orta oyunu ve tiyatral gösteriler ilgiyle izlendi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm Daire Başkanlığı ve Kültür A.Ş. tarafından düzenlenen "Şehr-i Ramazan" etkinlikleri rahmet, mağfiret ve kurtuluş ümidinin tazelendiği, ibadet ve nefis muhasebesi ile gönüllerin arındığı, 11 ayın sultanı Ramazan'ın manevi atmosferini Merinos Park'a taşıdı. Harem-i Şerif'teki Osmanlı revaklarından esinlenerek dizayn edilen gök kubbeli açık namazgâhtaki ilk teravih namazını Beşevler Hafize Hatun Camii İmam Hatibi Enes Büladi kıldırdı. Enderun uslu kılınan Teravih namazına Bursa İl Müftülüğü Enderun Müezzinleri Bilal Aydın, Ayhan Polat, Halit İnci ve Recep Altaş ilahiler ve salâvatlarla eşlik etti.

Merinos Park alanına kurulan namazgâh dolup taşarken, namaz öncesi ve sonrası Selçuk Salih Başhan ve Gökberk Gültekin "Kavuklu ve Kıvırcık" gösterileri ile ana sahnede çocukların neşesi oldu. Çocuklara yönelik mini yarışma aileler tarafından da ilgiyle izlenirken, yarışma sonunda miniklere Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe imzalı çeşitli hediyeler dağıtıldı. Ramazan'ın ilk hafta sonu park alanına kurulan alışveriş stantları da vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Merinos Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title