Haberler

Merinos Park'ta Serdar Tuncer Rüzgarı

Ekranlarının sevilen ismi Yazar-Şair Serdar Tuncer ile Mutasavvıf-Düşünür Ömer Tuğrul İnançer, Merinos Park'ta sevenleri ile buluştu.

BURSA Büyükşehir Belediyesi'nin Merinos ve Hüdavendigar Kent parklarında 11 ayın sultanı ramazana yönelik hazırladığı Şehr-i Ramazan programları, ünlü isimleri Bursalılar ile buluşturmaya devam ediyor. Merinos Park';ında sevenleri ile bir araya gelen Mutasavvıf Ömer Tuğrul İnançer ile Yazar-Şair Serdar Tuncer, gönülleri fethetti. Tasavvuftan edebiyata, tarihten İslam ilmine kadar pek çok şeyin konuşulduğu programa Bursalılar yoğun ilgi gösterdi. Teravih namazı sonrası başlayan programda Serdar Tuncer, Yunus Emre ve Yaman Dede';nin naat-ı şeriflerini seslendirdi. 'Ramazan geliyor' diye sevinmenin imandan geldiğini ifade eden Tuncer, rahmet ayının Müslümanlar açısından önemine değindi.

"MUHABBETTEN MUHAMMED OLDU HÂSIL"

Muhammed Aleyhisselam'ı konu alan ve onu öven, ondan şefaat dilemek için yazılan kasidelerden oluşan naat-ı şeriflerin yüzde 80'inin Türkçe yazıldığına dikkat çeken Tuncer, "Muhabbetten Muhammed oldu hâsıl. Muhammedsiz muhabbetten ne hâsıl? Ne mutlu ki onu çok sevmişiz ancak naatların en güzeli Osmanlı Türkçesi ile yazılmış. Ne yazık ki o naatları anlayamıyoruz" dedi. Naat-ı şerifleri okunmasının ardından Bursalı ünlü Mutasavvıf Ömer Tuğrul İnançer ile Tuncer, maneviyat yüklü sohbetleri ile gönüllere dokundu. İnançer, "Ramazan-ı şerifi oruçla anıyoruz ama ramazan Kur';an-ı Kerim ayıdır. Sadece oruçla anılması, ramazanın anlamını gölgede bırakıyor" diye konuştu. İbadet üzerinden kullukta üstünlük devşirmeye çalışanlar olduğunu dile getiren İnançer, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ömer Tuğrul İnançer Merinos Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title