Haberler

Merder Festivali Suriye'de ve Mısır'daki Katliam Nedeniyle İptal Edildi

15 köy ve 4 beldenin ortaklaşa gerçekleştirdiği ve bu sene 9'uncusu yapılacak olan Bal ve Yoğurt Festivali Suriye ve Mısırda yaşanan olaylar deneniyle iptal edildi.

Merakum ve Dumanlı Çayı Yöresi Belde ve Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından geleneksel hale getirilen Bal ve Yoğurt Festivali, Suriye ve Mısır'da yaşanan katliamlar nedeniyle iptal edildi

15 köy ve 4 beldenin ortaklaşa gerçekleştirdiği ve bu sene 9'uncusu yapılacak olan Bal ve Yoğurt Festivali Suriye ve Mısırda yaşanan olaylar deneniyle iptal edildi. Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Merder Başkanı Mehmet Açık, 25 Ağustos tarihinde yapacakları Bal ve Yoğurt Festivalini iptal ettiklerini söyledi.

Suriye ve Mısır'da yaşanan olaylarda binlerce Müslüman'ın öldüğünü ve on binlerce Müslüman'ın da yaralanmasından dolayı üzüntülü olduklarını dile getiren Açık, "Yaşanan bu olayların ardından Merder yönetimi, belde belediye başkanları köy muhtarları ve mahalle muhtarları ile istişare toplantısı yaparak festivali iptal ettik. Mısır ve Suriye'de yaşanan olayları asla tasvip etmiyoruz. Orada yaşanan katliamlara Türk halkı ve Merder Bölgesi sakinleri olarak çok üzülüyoruz. Ayrıca birkaç gün önce Yıldız Belde'mizden yönetim kurulu üyemiz olan Ömer Yüce ve ailesi bir kaza geçirmiştir. Kaza da yönetim kurulu üyemizin eş Hatice Yüce ile Yıldız Beldesi'nden Gazi Başer hayatını kaybetmiştir. Birlik ve beraberliği sağlamak ve Merder bölgesindeki halkın dayanışma ve kaynaşmasına yardımcı olmak amacıyla geleneksel hale getirdiğimiz festivalimizi bu nedenlerden dolayı iptal etmiş bulunuyoruz" dedi. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ömer Yüce Suriye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title